Ολοκληρώθηκε σήμερα από τoν οίκο DBRS η προκαταρκτική αξιολόγηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας συνολικής αξίας περίπου 2,3 δισ. ευρώ
Η Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα: Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων και της αποκατάστασης της ορθής ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η Τράπεζα ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα από τoν οίκο αξιολόγησης DBRS Morningstar η προκαταρκτική αξιολόγηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας συνολικής λογιστικής αξίας περίπου 2,3 δισ. ευρώ.
Η Τράπεζα εκτιμά ότι η επιπλέον ζημία που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των €400 εκατ.
Η Τράπεζα θα κρατήσει ενήμερο το επενδυτικό κοινό για τον τρόπο κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών της που θα προκύψουν από την ανωτέρω συναλλαγή εάν και εφόσον η Τράπεζα υπαχθεί στο πρόγραμμα Ηρακλής ΙΙΙ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προθεσμία προσκόμισης της συμφωνίας μετόχων στην Τράπεζα της Ελλάδος έχει παραταθεί μέχρι την 18η Ιουλίου 2024.
Η Τράπεζα υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά στις δραστηριότητές της εκδίδεται από την ίδια και αποτελεί μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης.
Η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση των προϋποθέσεων και απαιτήσεων που προβλέπονται στο νομοκανονιστικό πλαίσιο και στην πάγια πρακτική άμεσης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, με εγκυρότητα και υπευθυνότητα, για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά της δραστηριότητές της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις