Η συμφωνία προβλέπει και την ταυτόχρονη πώληση των πλοίων Morocco Star και Highspeed 3, πλοιοκτησίας θυγατρικών του ομίλου και τα οποία συνδέονται με την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης αγοράς
H Attica Group ανακοινώνει ότι ήλθε σε δεσμευτική συμφωνία με τη Stena Line Holding BV, για τη μεταβίβαση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Μαροκινής εταιρείας Africa Morocco Link (AML), ποσοστού 49%, το οποίο κατέχει μέσω θυγατρικής της εταιρείας.
Η συμφωνία προβλέπει και την ταυτόχρονη πώληση των πλοίων Morocco Star και Highspeed 3, πλοιοκτησίας θυγατρικών του Ομίλου και τα οποία συνδέονται με την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης αγοράς.
Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα €49 εκατ. ενώ το καθαρό κέρδος για τον Όμιλο αναμένεται να ξεπεράσει τα € 21 εκατ. και θα συμπεριληφθεί στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου με την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Η AML ιδρύθηκε το 2016 από την Attica Group και την Bank Of Africa, μία εκ των μεγαλύτερων τραπεζών του Μαρόκου. Η ΑΜL πέτυχε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να εγκαθιδρυθεί ως ένας εκ των κυρίαρχων παικτών στην αγορά που δραστηριοποιείται.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group Πάνος Δικαίος δήλωσε σχετικά: «Η συμφωνία για την πώληση της εταιρικής συμμετοχής της δραστηριότητας του Ομίλου στο Μαρόκο εντάσσεται στον στρατηγικό μας σχεδιασμό για ανακατανομή των επενδυτικών κεφαλαίων προς την βασική δραστηριότητα του Ομίλου ενόψει των συνεχιζόμενων επενδύσεων προς τον εκσυγχρονισμό του στόλου και την πράσινη μετάβαση. Το τίμημα της συναλλαγής αποτυπώνει την επιτυχημένη πορεία της επένδυσης και τη συμβολή της στη δημιουργία αξίας για τον Όμιλο».
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τον όρο διαμόρφωσης και συμφωνίας επί των τελικών συμβατικών κειμένων, ενώ υπόκειται στη λήψη έγκρισης από την αρμόδια αρχή ανταγωνισμού του Μαρόκου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- LG Electronics: Εσοδα 16,8 δισ. δολαρίων και ισχυρή αύξηση κερδών στο γ’ τρίμηνο
- ΔΕΗ Fiber: Επέκταση σε 1,5 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις με επτά νέες περιοχές
- Νέες δυνατότητες για ταξιδιωτικές επιβραβεύσεις μέσω της Revolut
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - ΔΕΗ Fiber: Έφτασε σε 1,5 εκατ. σπίτια σε όλη την Ελλάδα το FTTH ίντερνετ από τη ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα
- ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. - Ανακοίνωση Αποφάσεων και Αποτελεσμάτων Ψηφοφορίας της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα πτώση κάτω από τις 2.600 και χαμηλό διμήνου
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Το ελληνικό εμπόριο δεν φοβάται τον ανταγωνισμό
- MEDITERRA Α.Ε. - ΜΕΝΤΙΤΕΡΡΑ Α.Β.Ε.Σ.Ε. 08 – 10 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








