Η έκδοση καλύφθηκε πλήρως από τις συνεργαζόμενες βασικές τράπεζες του Ομίλου με συντονιστή διοργάνωσης και εκπρόσωπο διαχειριστή την Πειραιώς
Η ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις, θυγατρική της ΑΒΑΞ κατά 100%, ανακοίνωσε την επιτυχή έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, διάρκειας 7 ετών.
Η έκδοση καλύφθηκε πλήρως από τις συνεργαζόμενες βασικές τράπεζες του Ομίλου με συντονιστή διοργάνωσης και εκπρόσωπο διαχειριστή την Πειραιώς. Η επιτυχής ολοκλήρωση της έκδοσης αυτής επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη και υποστήριξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις προοπτικές ανάπτυξης της Εταιρίας και του Ομίλου.
Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου ΑΒΑΞ, με την θυγατρική ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις ΜΑΕ, εταιρία συμμετοχών σε έργα Παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ, να αναλαμβάνει η ίδια τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των αναπτυξιακών και επενδυτικών της σχεδίων, με παράλληλη μείωση του δανεισμού της εισηγμένης κατασκευαστικής ΑΒΑΞ ΑΕ, ο οποίος περιορίζεται κυρίως στις ανάγκες για την εκτέλεση των έργων.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΒΑΞ, Χρήστος Ιωάννου, δηλώνει: “Η επιτυχής έκδοση του ομολογιακού δανείου αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλο μας. Η συμμετοχή των τραπεζών PIRAEUS BANK, ALPHA BANK, NATIONAL BANK OF GREECE, BANK OF CYPRUS και ATTICA BANK αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη τους στην αναπτυξιακή μας πορεία. Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τους πόρους αυτούς για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους μας και την ελληνική οικονομία μέσω βιώσιμης ανάπτυξης. Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τις συμμετέχουσες τράπεζες για την υποστήριξή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης αυτής”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Τουρκική πρόκληση με αντι-NAVTEX για το «Abeille Marengo»: Η Άγκυρα απαιτεί άδεια για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








