Δηλαδή 81% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα
Τιμή στόχο στα 22,6 ευρώ θέτει νέα έκθεση της Axia για τη μετοχή της ΔΕΗ, δηλαδή 81% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Η έκθεση έχει σύσταση αγοράς, σημειώνοντας ότι στα τρέχοντα επίπεδα της τιμής, η μετοχή της ΔΕΗ παραμένει μια από τις πιο ελκυστικές επενδυτικές προτάσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Όπως αναφέρει η Axia, παρά το γεγονός ότι πέτυχε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα το 2024 και παρόλο που η διοίκηση έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επίτευξη ακόμη υψηλότερης ανάπτυξης στα επόμενα 3 χρόνια, η μετοχή της ΔΕΗ παραμένει σχετικά ανεπηρέαστη τους τελευταίους 12 μήνες.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της Axia αυτό συμβαίνει κυρίως εξαιτίας των ανησυχιών των επενδυτών για τον ενεργειακό τομέα στην Ευρώπη ενώ καταγράφονται και επαναλαμβανόμενες ανησυχίες για πιθανές ρυθμιστικές ενέργειες. Ωστόσο, οι αναλυτές της εταιρείας εκτιμούν ότι η ΔΕΗ έχει το δικό της story που έχει νόημα και μπορεί να προσφέρει ισχυρή ανάπτυξη ανεξάρτητα από τις προκλήσεις του περιβάλλοντος της αγοράς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Meta: «Σηκώνει» 35 δισ. δολάρια από τις αγορές για να χρηματοδοτήσει την επέκταση στην AI
- Βραζιλία: Σφυροκόπημα στις αγορές μετά την επανεκλογή Λούλα – Βουτιά 26% για τα ETF, κατάρρευση του ρεάλ
- Προσφυγή στις κάλπες στην ΕΟΚ ζήτησε ο Γιάννης Βρούτσης
- Εθνική Τράπεζα: Πρόωρη αποπληρωμή ομολόγων με ανεξόφλητο υπόλοιπο 284,8 εκατ. ευρώ
- Verizon: Deal-μαμούθ άνω των 2 δισ. δολαρίων με την Amazon για την AI – Ανεβάζει τον πήχη για κέρδη και συνδρομητές
- Φρένο στις κινεζικές εισαγωγές βάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση
- Ισχυρό πλήγμα στην αγορά πολυτελείας: «Εξαϋλώθηκαν» 250 δισ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς κολοσσούς
- EasyJet: Συμφωνία με τη Starlink του Έλον Μασκ για Wi-Fi σε ολόκληρο τον στόλο της
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








