Σχέδια για μείωση δαπανών κατά 1 δισ. λίρες
Τα σχέδια της για τη μείωση του κόστους έως και κατά 1 δισ. στερλίνες (1,3 δισ. δολάρια) επεξεργάζεται η Barclays και αυτά περιλαμβάνουν και την περικοπή έως και 2.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με το Reuters.
Οι περικοπές θα γίνουν κυρίως στην Barclays Execution Services, τη μονάδα που περιλαμβάνει το back office του ομίλου, και αφορά περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού της τράπεζας.
Η τράπεζα είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι «αξιολογεί ενέργειες για τη μείωση του διαρθρωτικού κόστους ώστε να συμβάλει στην αύξηση των μελλοντικών αποδόσεων, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές πρόσθετες δαπάνες» στο τέταρτο τρίμηνο. Είχε επίσης δηλώσει ότι θα παράσχει ενημέρωση των επενδυτών παράλληλα με τα αποτελέσματα του έτους τον Φεβρουάριο, όπου αναμένεται να παρουσιάσει μια νέα στρατηγική.
Οι μετοχές της Barclays έχουν σημειώσει πτώση 11,5% φέτος. Νωρίτερα φέτος, ο Venkatakrishnan στράφηκε σε συμβούλους στρατηγικής για να καταστρώσει ένα σχέδιο για την τόνωση της υστερούσας τιμής της μετοχής της τράπεζας.
H Barclays ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου τα οποία ήταν απογοητευτικά, προκαλώντας νέα πτώση της τιμής της μετοχής της τράπεζας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η επίδραση από τα υψηλότερα επιτόκια επιβραδύνεται, ενώ οι επενδυτές της Barclays δεν μπόρεσαν να συμβαδίσουν με τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ.
Η Barclays Execution Services Ltd., ή BX, είχε 22.334 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης στο τέλος του 2022, σύμφωνα με ένα βρετανικό ρυθμιστικό αρχείο. Παρέχει τεχνολογικές, επιχειρησιακές και λειτουργικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον όμιλο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Fed μείωσε το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ κατά 0,25%
- Δημοσκόπηση Pulse: Μισή μονάδα κέρδισε η ΝΔ από τη ΔΕΘ – Στο 24% στην πρόθεση ψήφου
- Τζιρακιάν Profil: Ο Κασπάρ Μπατανιάν νέο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ
- Στις Αττικές Εκδόσεις η διαφημιστική εκμετάλλευση των όψεων του πύργου Πειραιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Άλμα 17% από Puma
- ΕΚΤΕΡ: Αλλαγές στα μεγέθη των οικονομικών καταστάσεων λόγω μερίσματος
- Cenergy: Στα 95 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 69%
- Ευρώπη Holdings: Αυξημένα έσοδα στα 18,786 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις