Διεθνή

Barclays: Κοντά στις προσδοκίες τα κέρδη τριμήνου παρά την «πτώση» της επενδυτικής τραπεζικής

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,4 δισ. λιρών για το β’ τρίμηνο, σύμφωνα με τη Refinitiv, ενώ η τράπεζα είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη 1,78 δισ. λιρών για το α΄ τρίμηνο του έτους

Κέρδη σύμφωνα με τις προσδοκίες ανακοίνωσε η Barclays για το β’ τρίμηνο, τα οποία ανήλθαν σε 1,3 δισ. λίρες, παρά τη βραδύτερη δυναμική στην επενδυτική τραπεζική.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,4 δισ. λιρών για το β’ τρίμηνο, σύμφωνα με τη Refinitiv. Η τράπεζα είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη 1,78 δισ. λιρών για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Οι επιδόσεις του β’ τριμήνου υποστηρίχθηκαν από το τμήμα εσωτερικού και από το τμήμα καταναλωτών και καρτών. Και τα δύο είχαν υψηλότερα έσοδα στο τρίμηνο.

Από την άλλη πλευρά, τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν κατά 3% λόγω της χαμηλότερης δραστηριότητας των πελατών.

Ο C. S. Venkatakrishnan, CEO του ομίλου, επεσήμανε σε μια δήλωσή του: «Έχουμε τοποθετήσει προσεκτικά τη Barclays σε αυτό το μεικτό μακροοικονομικό περιβάλλον και επιτύχαμε σταθερή απόδοση το β’ τρίμηνο».

«Ανυπομονούμε, είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας για ολόκληρο το έτος», πρόσθεσε.

Η ομάδα της Barclays ανακοίνωσε επίσης σχέδια για αγορά μετοχών έως και 750 εκατομμυρίων λιρών.

Σε άλλα σημαντικά σημεία για το τρίμηνο τα συνολικά έσοδα τα οποία ανακοινώθηκαν ανήλθαν στα 6,3 δισ. λίρες, ο δείκτης CET1 διαμορφώθηκε στο 13,8%, από 13,6% σ το προηγούμενο τρίμηνο.

Τέλος, τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

close menu