Επιχειρήσεις

Blackstone: Eξετάζει προσφορά 1,5 δισ. δολαρίων για το fund που επενδύει στα τραγούδια των Μπιγιονσέ και Σακίρα

Θέλει να προλάβει την προσφορά που έκανε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Concord

Η Blackstone Inc. σχεδιάζει να προσφέρει σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά της Hipgnosis Songs Fund Ltd., ανταγωνιζόμενη μια προσφορά που έκανε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Concord, αναφέρει το SkyNews, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με το SkyNews, η εταιρεία private equity Blackstone έχει κάνει προηγούμενες προσφορές για την Hipgnosis Songs Fund, την εταιρεία επενδύσεων μουσικής πνευματικής ιδιοκτησίας που ίδρυσαν οι Merck Mercuriadis και Nile Rodgers το 2018 και η οποία κατέχει καταλόγους τραγουδιών από την Μπιγιονσέ και την Σακίρα, μέχρι τους Blondie, τους Kaiser Chiefs και τους Red Hot Chili Peppers.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει εγκλωβιστεί σε ζητήματα που αφορούν την ανακοίνωση των οικονομικών της μεγεθών, ενώ η λειτουργική της ζημία προ φόρων διευρύνθηκε το 2023 στα 86,63 εκατ. δολάρια.

Οι προσφορές κυμαίνονταν από 82 έως 88 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, οριακά μικρότερες από την προσφορά των 93,2 πένων ανά μετοχή που αποκαλύφθηκε την Πέμπτη από την Concord Chorus, μια εταιρεία επενδύσεων για δικαιώματα μουσικής που υποστηρίζεται από την ανταγωνιστική Apollo Global Management.

Πηγές ανέφεραν ότι η Blackstone, την οποία συμβουλεύονται οι επενδυτικοί τραπεζίτες της Jefferies, σκέφτεται τώρα να κάνει μια υψηλότερη προσφορά για την HSF, η οποία διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου με τον τίτλο SONG.

Το διοικητικό συμβούλιο της Hipgnosis την Πέμπτη είδε θετικά την πρόταση της Concord, δηλώνοντας ότι είναι απίθανο η τιμή της μετοχής να αυξηθεί για να αντικατοπτρίζει την απόδοση της εταιρείας λόγω «πολυάριθμων ζητημάτων που σχετίζονται με την εταιρεία και ορισμένων αγορών».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu