Αιτήσεις εξυγίανσης της Μπουτάρης Οινοποιητική κατά το άρθρο 31 του πτωχευτικού κατέθεσαν χθες η Premia Properties και η εταιρεία Ελληνικά Οινοποιεία (συμφερόντων της σουηδικής Sterner Stenhus). Η πρόταση των δύο φορέων αφορά τόσο την εισηγμένη, όσο και τη μη εισηγμένη εταιρεία και προβλέπει «κούρεμα» απαιτήσεων κατά 70% περίπου.
_x000D_
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη της Μπουτάρης ανέρχονται σε 74 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων 35 εκατ. ευρώ είναι προς τράπεζες, 20 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο και τα υπόλοιπα προς προμηθευτές.
_x000D_
Οι δύο επενδυτές θα καταβάλλουν 20 εκατ. ευρώ, αποπληρώνοντας πλήρως τις απομειωμένες απαιτήσεις τραπεζών και δημοσίου, διατηρώντας παράλληλα όλους τους εργαζομένους.
_x000D_
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, η μεν Ελληνικά Οινοποιεία θα αναλάβει την επαναφορά της Μπουτάρης, ενώ η Premia Properties θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας, η οποία κατέχει 600 στρέμματα αμπελώνων, κάποιοι εκ των οποίων μπορούν να αξιοποιηθούν και τουριστικά (Σαντορίνη, Κρήτη), κτίρια γραφείων σε Πικέρμι, Θεσσαλονίκη και αλλού, συνολικής επιφάνειας 28.000 τ.μ., καθώς και 5 βιομηχανικές εγκαταστάσεις-οινοποιεία.
_x000D_
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο εξυγίανσης συνοδεύεται από σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων στον τομέα της παραγωγής κρασιού.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk: Σάρωσε η δημόσια προσφορά με υπερκάλυψη 6 φορές και τιμή διάθεσης 24,50 ευρώ η μετοχή
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Οδυσσέας Ζώρας: Συμμετείχε στο νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, έγινε πρύτανης στο Keele Greece και τώρα καταγγέλλει «παλινωδίες» της Πολιτείας
- Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό, Χρήστος Καραδήμας 14 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων
- ΗΠΑ: Στο τραπέζι ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής για αύξηση της διύλισης πετρελαίου
- Ευρωαγορές: Ράλι ανακούφισης, όχι αλλαγή τάσης
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ το ιατρείο στο Κολωνάκι μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
- Σχολικά λεωφορεία στο «μικροσκόπιο» της Τροχαίας – 457 παραβάσεις σε 2.263 ελέγχους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








