«Δεν υπάρχει άλλη χώρα της Ευρώπης που κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα», τόνισε ο πρόεδρος του EEA
Στον έλεγχο που ξεκινά η Πολιτεία για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (EEA), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη χώρα της Ευρώπης που κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα» και ότι πρόκειται για πρόβλημα με σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα στους ελληνικούς δρόμους υπολογίζονται σε, περίπου, 500.000 και υπενθύμισε ότι τα πρόστιμα κινούνται από 250 ευρώ έως 1.000, ανάλογα με το είδος του οχήματος.
Όπως παρατήρησε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η διασταύρωση των στοιχείων από την ΑΑΔΕ αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο και «είναι θέμα πολιτικής βούλησης η αντιμετώπιση του προβλήματος».
Τέλος, αναφέρθηκε και σε όσα οχήματα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από τον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο(ΚΤΕΟ), σημειώνοντας ότι και αυτό αποτελεί πρόβλημα, καθώς ενδέχεται να κυκλοφορούν στους δρόμους ακατάλληλα οχήματα, για αυτό και τόνισε ότι πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ο Παναγιώτης Γιαννακούλιας
- Αφού φορολόγησε το χαρτζιλίκι του παππού, τώρα η ΑΑΔΕ εξηγεί ότι… δεν την ενδιαφέρουν τα μικροποσά
- Συμμαχία Σκαραμαγκά, Qualco και Olympic Marine για ελληνικό θαλάσσιο drone
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Δεύτερη ημέρα στασιμότητας με χαμηλότερο τζίρο – Ξεχώρισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση
- QUALCO GROUP Α.Ε. - Στρατηγική Συμφωνία Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ομίλου Qualco και Olympic Marine για την Ανάπτυξη Μη-Επανδρωμένων Αυτόνομων Σκαφών Επιφανείας Ελληνικής Σχεδίασης και Κατασκευής
- Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στο Ακόντιο Βοιωτίας
- Wall Street: Σε τροχιά ρεκόρ Dow Jones και S&P 500 – Ώθηση από πληθωρισμό και πετρέλαιο
- Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική: Δίπλα σε σπίτια οι φλόγες, εκκενώνονται Σίβηρη και Φούρκα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








