Ενίσχυση της ανθεκτικότητας και χρηματοδότηση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα
Στο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο πραγματοποιείται στο Egmont Palace, στις Βρυξέλλες, συμμετάσχει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Σήμερα Πέμπτη, στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν τα ζητήματα της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας, καθώς και της χρηματοδότησης του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.
Χθες, στην ατζέντα του Συμβουλίου, ήταν η συζήτηση για τις οικολογικές μεταφορές, καθώς και για τις πρωτοβουλίες προώθησης της ενεργούς κινητικότητας στην Ευρώπη. Παράλληλα, υπεγράφη η Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για την Ποδηλασία, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση για τη βελτίωση της σιδηροδρομικής συνδεσιμότητας μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΚΕΔΕ: Διεκδικεί 4,5 δισ. ευρώ για το 2026 και εξαγγέλλει κινητοποιήσεις
- Γαλλία: Η Shein απέφυγε την αναστολή λειτουργίας, παραμένει υπό επιτήρηση
- Pfizer: Επικράτησε της Novo Nordisk, εξαγοράζει με 10 δισ. δολάρια τη startup κατά της παχυσαρκίας Metsera
- Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»
- Καταδίκη από ΝΔ και Π. Μαρινάκη της επίθεσης με γκαζάκι στα γραφεία της Ομάδας Αλήθειας
- ΤτΕ: Μειώθηκαν οι συναλλαγές μέσω καρτών το α΄εξάμηνο
- Sky News: Ο Πούτιν «παραγκώνισε» τον Λαβρόφ γιατί το έκανε να μοιάζει «αδύναμος»
- Η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








