Το παγκόσμιο αργό αναφοράς Brent υποχώρησε την Τρίτη κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι
Η πτώση τιμής του πετρελαίου στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών αποτελεί ένδειξη της αγοράς ότι δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον προμήθειες του ΟΠΕΚ+, δήλωσε η Citigroup.
Το παγκόσμιο αργό αναφοράς Brent υποχώρησε την Τρίτη κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021, αν και οι τιμές ανέκαμψαν και πάλι πάνω από αυτό το επίπεδο την Τετάρτη.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοί του ανέβαλαν πρόσφατα κατά δύο μήνες τις προγραμματισμένες προσθήκες για το τέταρτο τρίμηνο. Η Citi αναφέρει ότι η ομάδα θα πρέπει πιθανότατα να μειώσει την παραγωγή το επόμενο έτος, αν θέλει να εξισορροπήσει την αγορά μπροστά στις αλματώδεις προσθήκες προσφοράς από χώρες εκτός της ομάδας.
«Θα έλεγα ότι η αγορά προσπαθεί να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον ΟΠΕΚ ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα βαρέλια», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων της τράπεζας, Max Layton, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Τα ισοζύγιά μας δείχνουν ότι ο ΟΠΕΚ πρέπει να μειώσει ένα ολόκληρο επιπλέον εκατομμύριο βαρέλια για το σύνολο του 2025 για να ισορροπήσει αυτή η αγορά».
Οι έμποροι έχουν γίνει προς το παρόν «συναινετικά πτωτικοί» όσον αφορά τις προοπτικές για το επόμενο έτος, πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών ζητά περισσότερη κοινή έκδοση χρέους στην ΕΕ
- Ο Τραμπ αλλάζει τακτική και υποβαθμίζει το ράλι στα καύσιμα, συνδέοντάς το με την αποτροπή των πυρηνικών του Ιράν
- Η KLM ακυρώνει 160 ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω αυξημένου κόστους καυσίμων
- Σνάμπελ (ΕΚΤ): Τώρα είναι η «καλή στιγμή» να μιλήσουμε για την έκδοση ευρωομολόγων
- Ο Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών για τα Στενά του Ορμούζ την Παρασκευή (17/4)
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις, με το βλέμμα στη Μ. Ανατολή
- Reuters: Η Γερμανία χαμηλώνει τον πήχη της ανάπτυξης στο 0,5% για το 2026
- Lufthansa: Αναστέλλει τη λειτουργία της θυγατρικής της CityLine, λόγω τιμών κηροζίνης και απεργιών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








