Ένα campus network (ιδιωτικό δίκτυο) με υποδομή κινητής τηλεφωνίας σχεδίασε και εγκατέστησε η Cosmote στο υπόγειο μεταλλείο χρυσού, αργύρου, μολύβδου και ψευδαργύρου στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, ένα από τα τρία συνολικά έργα που απαρτίζουν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας που λειτουργεί και αναπτύσσει η Ελληνικός Χρυσός.
_x000D_
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Cosmote, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σύνθετο και πολύπλοκο τεχνολογικά έργο, το μοναδικό στην Ελλάδα, σε βάθος 300 μ. κάτω από το έδαφος, που καλύπτει στοές έκτασης περίπου 10 χλμ. Με αυτή την τεχνολογική λύση, επιτυγχάνεται η ενίσχυση της ασφάλειας και της παραγωγικότητας και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις πλήρους ψηφιακοποίησης του μεταλλείου.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Mέσω tablets γίνεται πιο άμεση η επικοινωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους στα υπόγεια και τους χειριστές των μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων, με τους συναδέλφους τους στην επιφάνεια και πιο συγκεκριμένα με το υπερσύγχρονο Κέντρο Ελέγχου που αναλαμβάνει την επίβλεψη και τον συντονισμό των εργασιών.
_x000D_
Επιπλέον, αυξάνεται ο παραγωγικός χρόνος, καθώς οργανώνονται αποτελεσματικότερα οι βάρδιες, η παραγωγή και η διαχείριση του στόλου. Στα οφέλη του ιδιωτικού αυτού δικτύου κινητής συγκαταλέγεται και η αμεσότητα της μεταφοράς κρίσιμων δεδομένων (βάρος μεταλλεύματος κατά τη φόρτωση, είδος υλικού μεταφοράς, βλάβες μηχανημάτων κ.λπ.).
_x000D_
Στα σχέδια της εταιρείας είναι η περαιτέρω αξιοποίηση του campus network με την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και τεχνολογιών που θα επιτρέψουν λειτουργίες όπως η απομακρυσμένη εξόρυξη, ο τηλεχειρισμός φόρτωσης, καθώς και η τηλεμετρία οχημάτων (συλλογή δεδομένων από απόσταση). Παράλληλα, ενισχύεται η ασφάλεια, καθώς μελλοντικά θα υπάρχει εικόνα του αριθμού των εργαζομένων που βρίσκονται σε κάθε τμήμα του μεταλλείου και θα παρέχονται κρίσιμες πληροφορίες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επίσης, μέσω κατάλληλων αισθητήρων που μετρούν τη συγκέντρωση σωματιδίων ή επικίνδυνων αερίων στην ατμόσφαιρα (gas monitoring), το Κέντρο Ελέγχου θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει απομακρυσμένα την παροχή και ποιότητα του αέρα (ventilation on demand) ή ακόμα και να απομακρύνει προληπτικά τους εργαζόμενους προστατεύοντάς τους.
_x000D_
Ο Deputy General Manager, Operations, Greece της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Παπασωτηρίου δήλωσε σχετικά: «Αυτό το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα έργο ξεκλειδώνει για την Ελληνικός Χρυσός σημαντικές νέες δυνατότητες που θα κάνουν τη λειτουργία μας καλύτερη και το κυριότερο, ασφαλέστερη. Για μια ακόμα φορά πρωτοπορούμε επενδύοντας σε τεχνολογίες αιχμής, με τις οποίες εκσυγχρονίζουμε τη μεταλλευτική δραστηριότητα και βάζουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Πρόθεσή μας είναι να επεκτείνουμε το δίκτυο και στις Σκουριές όπου σχεδιάζουμε ένα μεταλλείο-ορόσημο για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα».
Ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕΟΤΕ +1,49% (ΚΟ) – ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΟΧΗΣ” href=”http://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=298″>ΟΤΕΟΤΕ +1,49% Γρηγόρης Χριστόπουλος τόνισε: «Στην COSMOTE προσφέρουμε στις επιχειρήσεις ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για κάθε ανάγκη. Ακόμα και για τις πιο δύσκολες συνθήκες, όπως τα 300μ. κάτω από την επιφάνεια της γης και οι στοές χιλιομέτρων, εμείς έχουμε την λύση. Με εμπειρία, συνέπεια, υψηλή τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητα. Το campus network στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας ήταν και για εμάς ένα στοίχημα που το κερδίσαμε, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό της εταιρείας και στην ψηφιακή ενδυνάμωση της μεταλλευτικής διαδικασίας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επανεκλογή Βάιντελ και Χρουπάλα στην ηγεσία του AfD
- Καλοκαίρι με γεμάτο πορτοφόλι οι Μητροπολίτες – Σε ισχύ οι νέοι μισθοί
- Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Μήνυμα εκκένωσης από το 112
- Ουκρανικό πλήγμα σε τερματικό σταθμό πετρελαίου στην Αγία Πετρούπολη, 850 χλμ. μακριά
- Η Αμερική γιορτάζει 250 χρόνια ανεξαρτησίας αλλά όχι για τη δημοκρατία της
- Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο κέντρο των Χανίων λόγω φωτιάς
- Κοσμοσυρροή στην κηδεία Χαμενεΐ: Αναμένονται 20 εκατ. Ιρανοί
- Μία λύση για το στεγαστικό πρόβλημα: Μετατροπή άδειων γραφείων σε σπίτια
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








