Επιχειρήσεις

Δ. Μασούτης: Θυσιάζει κερδοφορία και αυξάνει τις πωλήσεις με ρυθμό ανώτερο της αγοράς

Η εταιρεία έκλεισε το 2023 με ρυθμό ανάπτυξης 16% και τζίρο άνω του ενός (1) δισ. ευρώ - Τα κέρδη συγκρατήθηκαν καθώς μέρος τους θυσιάστηκε για την στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών μέσα σε μία περίοδο έντονου πληθωρισμού

Με διπλάσιο ρυθμό από αυτόν της αγοράς των σούπερ μάρκετ εξελίσσονται εφέτος οι πωλήσεις του ομίλου Δ. Μασούτης. Αυτό αναφέρουν κύκλοι της εταιρείας και συγκεκριμένα για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δίχως να προσδιορίζουν τον ρυθμό. Παράλλληλα αναφέρουν πως το 2023  ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ και έτρεξε με ρυθμό ανάπτυξης 16%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η καλύτερη πορεία της Δ. Μασούτης σε σχέση με την αγορά οφείλεται στο ότι η διοίκηση εστιάζει στις χαμηλές τιμές και στηρίζει το ελληνικό νοικοκυριό. Η στρατηγική απόφαση για επένδυση σε χαμηλότερες τιμές και ενίσχυση των προσφορών μαζί με την μεγάλη γκάμα ιδιωτικής ετικέτας, αποτέλεσαν μία συνταγή που δούλεψε και καλύπτοντας τις ανάγκες του καταναλωτή.

Αυτή η κίνηση θα αποτυπωθεί και στον ισολογισμό του 2023 όπου τα κέρδη θα είναι συγκρατημένα καθώς ένα τμήμα κομμάτι της κερδοφορίας θυσιάστηκε για την στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών μέσα σε μία περίοδο έντονου πληθωρισμού.

Επενδύσεις 

Οπως είναι γνωστό η Μασούτης λειτουργεί στην Αττική το πρώτο Grand Μασούτης στην Γλυφάδα, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ,  ενώ και οι επενδύσεις της στις τουριστικές περιοχές αποδίδουν καρπούς. Η εταιρεία φαίνετια ότι έχει καταφέρει να εδραιώσει την παρουσία της στην νησιωτική Ελλάδα μέσα από ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης, στηρίζοντας παράλληλα τους τοπικούς παραγωγούς και τα τοπικά προϊόντα. Με στόχο την αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας των καταναλωτών η Δ. Μασούτης επενδύει διαρκώς σε νέα καταστήματα και στην ανακαίνιση των υφιστάμενων, ενώ έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο και user friendly e-shop για να πραγματοποιεί ο καταναλωτής εύκολα και γρήγορα τις αγορές του από την άνεση του σπιτιού του, με όλες τις προσφορές και τα προνόμια που ισχύουν και στα φυσικά καταστήματα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu