Αντιπροσώπευαν περίπου το 3% των παγκόσμιων εσόδων
Ο γαλλικός όμιλος τροφίμων Danone ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την πώληση των μονάδων βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες στην επενδυτική εταιρεία Platinum Equity.
Η πώληση των επιχειρήσεων Horizon Organic και Wallaby που παράγουν προϊόντα όπως γάλα, κρέμες γάλακτος, γιαούρτι, τυρί και βούτυρο, αποτελεί μέρος του προγράμματος αναθεώρησης του χαρτοφυλακίου και εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων που ανακοίνωσε η εταιρεία τον Μάρτιο του 2022, ανέφερε η Danone, χωρίς να αποκαλύψει τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.
“Αυτή η πώληση, μόλις ολοκληρωθεί, θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε περαιτέρω στο τρέχον χαρτοφυλάκιό μας και να επανεπενδύσουμε στις αναπτυξιακές μας προτεραιότητες”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Danone Antoine de Saint-Affrique.
Η Danone θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στην επιχείρηση, πρόσθεσε η εταιρεία. Η Danone αρνήθηκε να σχολιάσει την αξία της συμφωνίας, αλλά πρόσθεσε ότι η πώληση θα έχει αντίκτυπο στα οικονομικά της στοιχεία για το 2024.
Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι δήλωσε τον Ιανουάριο του περασμένου έτους ότι διερευνά στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης, για τη δραστηριότητά της στον τομέα των βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
Αντιπροσώπευε περίπου το 3% των παγκόσμιων εσόδων της Danone και είχε αποδυναμωτικό αντίκτυπο στην αύξηση των ομοειδών πωλήσεων και στο επαναλαμβανόμενο λειτουργικό περιθώριο κέρδους της Danone το 2022.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φωτιά και στο Καλαμάκι στον Άγιο Βασίλειο στη Θήβα, μήνυμα από 112 για απομάκρυνση
- Θερινές εκπτώσεις στον Πειραιά: Συγκρατημένοι οι καταναλωτές τον πρώτο μήνα
- Φιλοδωρήματα: Διορθώθηκε η γκάφα Πιτσιλή με αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα €6.000 ετησίως από €300 ευρώ το μήνα
- MIG: Επιστροφή σε κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2026
- Anthropic: Παραβιάστηκαν τα συστήματα τριών οργανισμών κατά τη διάρκεια δοκιμών
- MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Οικονομικά αποτελέσματα A’ εξαμήνου 2026
- MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Οικονομική έκθεση MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Σύγκρουση Ιταλίας – Ισπανίας για μεταναστευτικό, εξωτερικά σύνορα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








