Ανακοινώθηκε και επίσημα η νέα έξοδος της ΔΕΗ στις αγορές με ομόλογα αειφορίας ύψους 350 εκατ. ευρώ, που θα λήξουν το 2028.
_x000D_
Πηγές της εταιρείας ανέφεραν στις αρχές του μήνα ότι η νέα έκδοση εξετάζεται ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Η επιχείρηση ενημέρωσε σήμερα επίσημα το Χρηματιστήριο για την έκδοση, σημειώνοντας ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη μερική αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού και πως οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου.
_x000D_
Η αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση για την επιχείρηση, δεδομένου ότι τα παλαιότερα δάνεια είχαν συναφθεί με υψηλότερα επιτόκια. Η ρήτρα αειφορίας που θα περιλαμβάνεται στην έκδοση σημαίνει ότι η ΔΕΗ δεσμεύεται για την επίτευξη συγκεκριμένου στόχου μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αν ο στόχος δεν επιτευχθεί, τότε η επιχείρηση θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον τόκους στους επενδυτές.
_x000D_
Σημειώνεται, ότι η ΔΕΗ προχώρησε ήδη τομ Μάρτιο στην έκδοση ομολόγων αειφορίας, τα οποία συγκέντρωσαν υψηλό ενδιαφέρον από μεγάλους διεθνείς επενδυτές με αποτέλεσμα η εταιρεία να προχωρήσει σε εκ νέου άνοιγμα του βιβλίου προσφορών προκειμένου να συμμετάσχουν περισσότεροι επενδυτές.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Βαριές απώλειες μετά τις απειλές Τραμπ κατά του Ιράν
- Διπλή υπερκάλυψη για το 5ετές ομόλογο της Seanergy – Άντλησε 100 εκατ. ευρώ
- Βουλή: Στην Ολομέλεια το ν/σ για κύρωση Παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας
- Η Ρωσία απαγορεύει τις εξαγωγές ντίζελ μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήρια
- Seanergy Maritime Holdings Corp. - Ανακοίνωση της τελικής απόδοσης και του Επιτοκίου των Ομολογιών
- Άργος: Στο ΚΑΤ ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Είναι εγκεφαλικά νεκρός
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παρέδωσε την έδρα της η Κατερίνα Νοτοπούλου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








