Η βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της εν αναμονή ενός τρίτου πακέτου διεθνούς βοήθειας είναι ένα «πολύ περίπλοκο» θέμα και ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για αυτό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Το θέμα είναι «πολύ περίπλοκο» και «δεν έχουμε ακόμη βρει το κλειδί» σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ κάνοντας λόγο για οικονομικές, τεχνικές, δημοσιονομικές και πολιτικές δυσκολίες.
Το Eurogroup αποφάσισε πάντως να συγκροτήσει μια ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί το ζήτημα και θα παρουσιάσει τα συμπεράσματά της «το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.
Ο Ντάισελμπλουμ είπε επίσης ότι τα τεχνικά κλιμάκια εργάστηκαν σήμερα, θα εργαστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι υφυπουργοί (Οικονομικών) θα εξετάσουν την Τρίτη το θέμα και κατόπιν «θα έχουμε πιθανότατα μια τηλεδιάσκεψη των υπουργών για το συγκεκριμένο ζήτημα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- iPhone Duo: Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone της Apple ξεκινά από 1.999 δολάρια
- iPhone 18 Pro και Pro Max: Καλύτερη κάμερα και αυτονομία, αλλά 100 δολάρια ακριβότερα
- Apple: Νέα εποχή, νέα iPhone, το πρώτο foldable και ανανεωμένα Watch και AirPods
- Σάλος για τα μετρητά του Τραμπ: 45.000 δολάρια σε τρεις στενούς συνεργάτες
- Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης στο Διάστημα το 2027 – Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τον Αδριανό Γολέμη στο Παρίσι
- Το πετρέλαιο έβαλε φωτιά στις ευρωπαϊκές αγορές
- Η αγορά «αδειάζει» τον Μπέσεντ: Τριπλασιάζει τις επαναγορές χρέους στα 6 δισ. δολάρια, αλλά οι αποδόσεις ανεβαίνουν
- Φυσικό αέριο: Πάνω από τα 80 ευρώ το TTF – Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2023
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








