Η Ελλάδα αποκτά την πρώτη εξειδικευμένη βιομηχανική μονάδα παραγωγής μη επανδρωμένων συστημάτων - Στόχος η ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας - Η ανάρτηση του υπ. Άμυνας
Την ανάγκη η Ελλάδα να αποκτήσει ισχυρή εγχώρια παραγωγική δυνατότητα στα μη επανδρωμένα συστήματα υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Χ.
«Μια χώρα που έχει δεχθεί απειλή, που έχει εν ενεργεία απειλή εναντίον της, δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί παθητικά τα τεκταινόμενα στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Μέσων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει στις εξελίξεις «όχι μόνο ως αγοραστής και ως χρήστης συστημάτων, αλλά ως χώρα που παράγει, σχεδιάζει και εξελίσσει», συνδέοντας τον στόχο αυτό με την «Ατζέντα 2030» και την ενίσχυση της επιχειρησιακής αυτονομίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μια χώρα που έχει δεχθεί απειλή, που έχει εν ενεργεία απειλή εναντίον της, δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί παθητικά τα τεκταινόμενα στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Μέσων.
Πρέπει να συμμετέχουμε στις εξελίξεις, όχι μόνο ως αγοραστές και ως χρήστες Συστημάτων, αλλά ως… pic.twitter.com/5QinZwUGFT
— Nikos Dendias (@NikosDendias) June 12, 2026
Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, σε σύντομο χρονικό διάστημα το 306 ΕΒΤ και το 316 ΣΠΤΧ θα έχουν τη δυνατότητα παραγωγής 4.000 FPV drones κατηγορίας 1 μέσα σε δύο χρόνια.
Παράλληλα, σημείωσε ότι με την προσθήκη έξι Κινητών Μονάδων Παραγωγής η δυνατότητα αυτή αποκτά μεγαλύτερη διασπορά, ευελιξία και επιχειρησιακό βάθος.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο νέο Εργοστάσιο Κατασκευής Μη Επανδρωμένων Συστημάτων στη Μαλακάσα (309 ΕΣΜΕΜ), το οποίο, όπως είπε, μετατρέπει μια αρχική δυνατότητα σε παραγωγή βιομηχανικής κλίμακας.
«Είναι η πρώτη μεγάλη βιομηχανική εγκατάσταση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που είναι απόλυτα εξειδικευμένη στην κατασκευή Μη Επανδρωμένων Μέσων», ανέφερε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Safe Bulkers, Inc. - Οικονομική κατάσταση Safe Bulkers, Inc. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- ΟΝΥΞ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με «καύσιμο» εταιρικά αποτελέσματα και πτώση του πετρελαίου
- Visa: Προχωράει σε 2.600 απολύσεις και επιταχύνει τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
- Η FIFA ανοίγει την πόρτα σε επενδυτές μέσω νέας εταιρείας αξίας 20 δισ. δολαρίων, στα «κάγκελα» η UEFA
- ElvalHalcor: Ο Νίκος Καλλέργης νέος επικεφαλής Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων
- VIOHALCO SA/NV - Οικονομικά αποτελέσματα Α’ εξαμήνου 2026 της ElvalHalcor, θυγατρικής της Viohalco
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








