Με τίτλο «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός» σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt την παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μετά και την κόντρα μεταξύ του κ. Τσίπρα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπότιτλος του δημοσιεύματος, όπου αναφέρεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός εξετέθη με ελλιπή κατανόηση των οικονομικών και κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος όμως πέρασε στην αντεπίθεση επιδέξια.
«Πριν από μερικούς μήνες το σετάκι [Τσίπρα και Σόιμπλε] θα ήταν καλή για μια δημόσια διαμάχη με τον Τσίπρα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Όμως τώρα ο Έλληνας παίζει δευτερεύοντα ρόλο, είναι ένας ισχυρογνώμων πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να βάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση. Τώρα η Ευρώπη έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
«Ο Έλληνας εμφανίστηκε στο Νταβός ως ένας ξεροκέφαλος πρωθυπουργός, που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης. Από τις χρηματαγορές εισέπραξε την απάντηση. Οι αποδόσεις ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν προς τα πάνω στο 10,4% που είναι το ψηλότερο επίπεδο του χρόνου από τον περασμένο Αύγουστο», προσθέτει ο αρθρογράφος.
Η «Die Welt» σημειώνει δηκτικά ότι στο πάνελ του Νταβός ο κ. Τσίπρας έκανε έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όμως αυτό που εννοούσε ήταν «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του».
«Μετά προσπάθησε να φέρει και πάλι στο προσκήνιο τις μάχες του παρελθόντος και έδειξε επιπλέον ότι διαθέτει ελάχιστη κατανόηση για τα οικονομικά […] Τη θεμελιακή σχέση ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα, τους μισθούς και την παραγωγικότητα έδειξε ο Τσίπρας να μην την κατανοεί».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: «Ανοιχτά θα παραμείνουν τα Στενά του Ορμούζ» με τέλος 20% στα διερχόμενα εμπορεύματα
- Χρηματιστήριο: Σχεδόν αμετάβλητο (-0,05%) με υποχώρηση τραπεζών και άλματα από HelleniQ Energy και ΕΥΔΑΠ
- ΦΑΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Έγκριση συγχώνευσης
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. - ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Εισαγωγή νέων μετοχών της Safe Bulkers, Inc.
- NielsenIQ: Με +5,4% έκλεισε ο τζίρος των σούπερ μάρκετ το α΄εξάμηνο
- Seanergy Maritime Holdings Corp. - Ανακοίνωση για κράτος-μέλος προέλευσης
- FAA: Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του Starship – Προς νέα δοκιμαστική πτήση η SpaceX
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








