Ελλάδα

Δικηγόροι: Αποκλεισμός του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

Αντιδρούν στα νέα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου, οι δικηγόροι της πόλης, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Οι δικηγόροι μαζί με τον λαό ενάντια στο νέο φορολογικό» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν κρατώντας πανό. Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης – όπως και συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα – βρίσκονται εδώ και μέρες σε κινητοποιήσεις για τα νέα φορολογικά μέτρα, που σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, πλήττουν τον κλάδο τους.

Κατά την προ ημερών Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) αποφασίστηκε κλιμάκωση των αντιδράσεών τους με «σκληρό» πλαίσιο κινητοποίησης και (σχεδόν) καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους έως τις 5 Ιανουαρίου 2024, οπότε θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

«Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι ένα μήνυμα για απόσυρση του φορολογικού νόμου είτε από την κυβέρνηση είτε μέσω δικαστικών αποφάσεων» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΣΘ Δημήτρης Φινοκαλιώτης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu