Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της τροποποιητικής απόφασης για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 100 δόσεις, ανοίγει ο δρόμος για την ενεργοποίηση της ρύθμισης κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Η απόφαση ουσιαστικά εξαιρεί από τη ρύθμιση τις βεβαιωμένες αλλά όχι ληξιπρόθεσμες οφειλές, μεταφέροντας την πρόβλεψη που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή με τη επίμαχη τροπολογία. Το άρθρο της απόφασης για το ποιες οφειλές μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και ποιες όχι, αναμορφώνεται ως εξής:
Α) Το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών, που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.
Β) Μετά από επιλογή του οφειλέτη:
H νέα απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
i) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή,
ii) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.
Στην περίπτωση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση, επέρχεται απώλεια των ανωτέρω διευκολύνσεων ή ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής χρεών. Σε περίπτωση που στις ανωτέρω διευκολύνσεις ή ρυθμίσεις περιλαμβάνονται οφειλές που δεν μπορούν να υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση, αυτές πρέπει να τακτοποιηθούν από τον οφειλέτη κατά νόμιμο τρόπο.
Γ) Η υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή δεν μπορεί να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000,00 ευρώ)».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΣΤΑΤ: Αλμα 8,3% για τη βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο 2026 – Στο +24% το ηλεκτρικό ρεύμα
- Αυτά είναι τα Πόθεν Εσχες των πολιτικών αρχηγών και του Αλέξη Τσίπρα
- Σε ειδικό θάλαμο του Αττικού νοσηλεύεται προληπτικά ο 70χρονος ταξιδιώτης του Hondius
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦ. 4/278/12-08-03 ΤΗΣ ΕΚ (ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ)
- Εθνική Τράπεζα: 23 δισ. ευρώ ως το 2035 στην ελληνική οικονομία με “όχημα” τον ψηφιακό τομέα
- ΔΟΥΡΟΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΣ
- Είναι ακριβές οι χρεώσεις της Fraport στην Ελλάδα όπως υποστηρίζει η Ryanair;
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








