Ελλάδα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στους 18 οι προφυλακιστέοι κατηγορούμενοι

Στις φυλακές Ιωαννίνων ο φερόμενος ως αρχηγός

Τις επόμενες κινήσεις τους μελετούν οι ανακριτές της υπόθεσης της εγκληματικής δράσης οπαδών, η οποία ευθύνεται για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των συλληφθέντων στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με τον αριθμό των προφυλακισθέντων να φτάνει μέχρι στιγμής τις δεκαοκτώ.

Ενώπιον των ανακριτών απολογήθηκαν, σε μία μαραθώνια διαδικασία το Σάββατο και την Κυριακή, 63 κατηγορούμενοι, ενώ την Παρασκευή είχαν απολογηθεί όσοι είχαν κατηγορίες για ναρκωτικά με τρεις από αυτούς να έχουν οδηγηθεί στην φυλακή. Συνολικά από την Παρασκευή, που έχει ξεκινήσει η διαδικασία, έχουν κριθεί προφυλακιστέοι δεκαοκτώ (18 κατηγορούμενοι). Ανάμεσά τους βρίσκονται και θεωρούμενα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Από τους προφυλακισθέντες όσοι είναι ανήλικοι θα πάνε στις φυλακές Αυλώνα ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας/ Προφυλακισμένος είναι και ο επονομαζόμενος «Κοντός», που σύμφωνα με την αστυνομία είναι ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε βγήκε από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», παρά στη διακοπή του πρώτου σετ, κατέβηκε στο τερέν και συνομίλησε με παράγοντες της ομάδας και με τους αστυνομικούς. Όπως φέρεται να υποστηρίζει όταν άκουσε ότι εκτός γηπέδου γίνονται επεισόδια, τότε πήγε μέχρι την πόρτα να δει τι συμβαίνει και επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου.

Οι δικαστικές αρχές μελετούν την χιλιάδων σελίδων δικογραφία, η οποία περιγράφει εγκληματική δράση συνολικά 167 κατηγορούμενων και θεωρείται βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν σε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, προκειμένου να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όλοι όσοι εμπλέκονται στην δολοφονία και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελλάδα

close menu