Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 28 εκατ. ευρώ
Έως σήμερα θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 28 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί με πόρους της ΔΥΠΑ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχει καλυφθεί το 90% από τις συνολικά 2.000 θέσεις.
Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων 30 ετών και άνω στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των εισφορών (έως 17.160 ευρώ συνολικά) για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλουν αίτηση στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), και συγκεκριμένα, στον σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-p…
Σημειώνεται ότι μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν υποψηφίους με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε ο εργοδότης. Ο εργοδότης επιλέγει τον ωφελούμενο και προχωράει στην πρόσληψη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βιολάντα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας από την Εισαγγελεία Πρωτοδικών Τρικάλων
- Ζελένσκι στη Διάσκεψη του Μονάχου: «Το Κίεβο καλείται πολύ συχνά σε παραχωρήσεις» – Ζητά εκεχειρία για τη διεξαγωγή εκλογών
- Αποχώρησαν από την Αθήνα οι αγρότες – Προειδοποιούν πως ο αγώνας συνεχίζεται
- Μητσοτάκης στην έκθεση HORECA 2026: Αισιοδοξία για την επόμενη τουριστική περίοδο, η οικονομία βρίσκεται σε ανάπτυξη
- Δυναμικό ξεκίνημα στην επιβατική κίνηση σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας
- Στάρμερ στη Διάσκεψη του Μονάχου: «Ανάγκη να υπάρξει μια σκληρή ισχύς έτοιμη για πόλεμο, αν χρειαστεί»
- Ευρωπαϊκή ρήτρα συλλογικής άμυνας ζητά η Φον Ντερ Λάιεν
- Σδούκου: Έως το τέλος του μήνα η ρύθμιση για το αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








