Το εμπορικό έλλειμμα της ΕΕ με την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού θα ανέλθει σε 471 δισ. ευρώ το 2022
Οι εισαγωγές και οι εξαγωγές αγαθών από την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού προς την ΕΕ συνέχισαν να αυξάνονται το 2022.
Οι εισαγωγές αυξήθηκαν από 515 δισ. ευρώ το 2011 σε 1 120 δισ. ευρώ το 2022 (+117%), ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν από 407 δισ. ευρώ σε 645 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο (+59%).
Με τις εισαγωγές της ΕΕ να αυξάνονται περισσότερο από τις εξαγωγές, το εμπορικό έλλειμμα της ΕΕ με την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού θα ανέλθει σε 471 δισ. ευρώ το 2022.

Οι ρυθμοί αύξησης των εισαγωγών και των εξαγωγών από την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού στο εμπόριο της ΕΕ υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας COVID-19 (-1% και -7%, αντίστοιχα, το 2020 σε σύγκριση με το 2019).
Ωστόσο, η ανάκαμψη έως το 2022 ήταν σημαντική σε σύγκριση με το 2020, με αύξηση των εισαγωγών κατά 61% και των εξαγωγών κατά 26%.
Το 2022, η περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού αποτελούσε σημαντικό μερίδιο του συνόλου των εισαγωγών (37%) και των εξαγωγών (25%) της ΕΕ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Το παράδοξο της Black Friday – Περισσότεροι αγοραστές, αλλά με λιγότερα χρήματα
- Πούτιν: Μεταβαίνει στην Ινδία 4-5 Δεκεμβρίου για επίσημη επίσκεψη
- e-ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής δόσεων ρύθμισης
- Ιταλία: Αμετάβλητος στο 1,2% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
- Διαμαρτυρία εργαζομένων έξω από τα καταστήματα Notos
- Μητσοτάκης σε Μέτσολα: «Η Ευρώπη οφείλει να είναι παρούσα στο ουκρανικό όχι με λόγια αλλά με πράξεις»
- ΕΟΠΑΕ: Υποστήριξη αστέγων πολιτών, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
- Ορμπαν – Πούτιν: Συνάντηση για πετρέλαιο, αέριο και Ουκρανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








