Το DNM Group ζητά έλεγχο αδειοδότησης και μετοχικής σύνθεσης του EXTRA 3
Καταγγελία στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) κατέθεσε το DNM Group (Defence News Media) κατά εταιρειών που, σύμφωνα με το ίδιο, συνδέονται με τον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη και σχετίζονται με τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA 3. Η καταγγελία βασίζεται, όπως αναφέρεται, σε έρευνα που διεξήχθη σε Ελλάδα, Κύπρος και Ρουμανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Pronews (το Pronews φέρεται να ανήκει στον επιχειρηματία Τάσο Γκουριώτη, άλλοτε υπεύθυνο επικοινωνίας του υπ. Εθνικής Άμυνας).
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, στο επίκεντρο βρίσκονται η ανώνυμη εταιρεία EXCOM ΚΟΜΜΙΟΥΝΙΚΑΙΪΣΙΟΝ ΤΕΚΝΟΛΟΤΖΙ Α.Ε., που εμφανίζεται ως ιδιοκτησιακός φορέας του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού Νομού Αττικής «EXTRA 3» και η κυπριακή εταιρεία ACERA PUBLISHING LIMITED, η οποία δηλώνεται ως κάτοχος των μετοχών της EXCOM.
Κατά τους καταγγέλλοντες, οι συγκεκριμένες εταιρείες φέρονται να έχουν παραβιάσει σειρά όρων που προβλέπονται από την τηλεοπτική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων όπως υποστηρίζεται, διατάξεων που αφορούν τη διαφάνεια της μετοχικής σύνθεσης, τη συμβατότητα με τα κριτήρια αδειοδότησης και τις υποχρεώσεις λειτουργίας περιφερειακών σταθμών.
Ο ρόλος του ΕΣΡ και το πλαίσιο αδειοδότησης
Το ΕΣΡ αποτελεί την ανεξάρτητη αρχή που εποπτεύει τη ραδιοτηλεοπτική αγορά στην Ελλάδα. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του περιλαμβάνονται: Ο έλεγχος της νομιμότητας λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών, η διασφάλιση της διαφάνειας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, η επιβολή διοικητικών κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων προστίμων ή ακόμα και ανάκλησης άδειας.
Στην περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, το ΕΣΡ έχει τη δυνατότητα να κινήσει διαδικασίες που μπορεί να φτάσουν έως και την αφαίρεση άδειας εκπομπής.
Το DNM Group ανακοίνωσε ότι η προσφυγή στο ΕΣΡ αποτελεί μόνο την αρχή μιας ευρύτερης νομικής στρατηγικής. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, προγραμματίζονται:
Καταγγελίες στις φορολογικές αρχές Ελλάδας και Κύπρου, προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και κατάθεση αστικών αγωγών
Στόχος, όπως δηλώνεται, είναι η πλήρης αποκάλυψη των πραγματικών μετόχων των εμπλεκόμενων εταιρειών, καθώς και η διερεύνηση ενδεχόμενων φορολογικών ή άλλων παραβάσεων.
Βάσει έρευνας που επικαλείται η καταγγελία, σε βάρος του Φ. Βρυώνη εκκρεμούν ή έχουν εκδοθεί ποινικές αποφάσεις για υποθέσεις που σχετίζονται με απάτη, μεταξύ των οποίων αναφέρεται η υπόθεση της εταιρείας ALMA ATERMON, καθώς και ζητήματα ναυτιλιακής φύσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- DW: Η Ευρώπη επενδύει στην Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά με ποιους όρους;
- Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Σταθερά τιμολόγια ρεύματος για έναν χρόνο, μείωση χρεώσεων 50% και επενδύσεις 2,3 δισ. ευρώ στα νησιά
- Ιράν: Εντολή Χαμενεΐ για σκληρά αντίποινα χωρίς «γεωγραφικούς περιορισμούς» – Στο στόχαστρο ΗΠΑ και Ισραήλ
- Pizza Fan: Ξεκίνησαν οι πληρωμές δεδουλευμένων, σύμφωνα με την Κεραμέως
- ΗΠΑ: Στην κόψη του ξυραφιού η μάχη για το Κογκρέσο – Δικαστική επίθεση Τραμπ και ρεκόρ συμμετοχής
- Γλυφάδα: Μεγάλη φωτιά στην Mercedes-Benz Α. Ισμαήλος – Εκτεταμένες ζημιές και υποψίες εμπρησμού (video)
- Έκτακτο δελτίο καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
- ΑΑΔΕ: Ερευνά πιθανή εμπλοκή υπαλλήλων στην υπόθεση του «Χωριάτικου»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








