Οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν επικαιροποιημένο κατάλογο αγαθών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κατασκευή και προμήθεια όπλων
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία διαβούλευσης για το 12ο κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.
Το τελευταίο πακέτο θα μπορούσε να περιλαμβάνει απαγόρευση των ρωσικών διαμαντιών και πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη της παράκαμψης των κυρώσεων. Η ΕΕ επιδιώκει επίσης να επεκτείνει τον κατάλογο των απαγορευμένων αγαθών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τη Ρωσία για την κατασκευή και την προμήθεια όπλων.
Από την άλλη πλευρά, ένας προτεινόμενος έκτακτος φόρος επί των κερδών που προέρχονται από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας προχωρά με αργούς ρυθμούς μεταξύ των κρατών μελών.
Εν τω μεταξύ, οι χώρες της Ομάδας των Επτά φέρονται να βρίσκονται σε συνομιλίες για τη βελτίωση της εφαρμογής του ανώτατου ορίου τιμών του ρωσικού πετρελαίου, καθώς οι τιμές του αργού ξεπερνούν πλέον το όριο των 60 δολαρίων που έχει ενσωματωθεί στον μηχανισμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Novartis: Ενοχοι οι πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες “Σαράφης” και “Κελέση”
- Απεργία πείνας πατέρα θύματος των Τεμπών για το δικαίωμα εκταφής του παιδιού του
- Προϋπολογισμός: Στα 46,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από φόρους το οκτάμηνο 2025
- Pet City: Ελαφρά μείωση στα μικτά κέρδη και αύξηση λειτουργικών εξόδων το 2024
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Κωνσταντοπούλου: Ο Μυλωνάκης εμπλεκόταν σε παρακολουθήσεις βουλευτών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ζητά άμεσες παρεμβάσεις για τη διασφάλιση της επαγγελματικής στέγης
- ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ: «Φτερά» ανάπτυξης από τα φωτοβολταϊκά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις