Για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς ψηφιακών λύσεων πεδίου μάχης υψηλής τεχνολογίας
Ο όμιλος αμυντικής τεχνολογίας EFA GROUP υπέγραψε συμφωνία επένδυσης ύψους έως 7,9 εκατ. ευρώ στην εσθονική νεοφυή εταιρία Wayren.
Η επένδυση αυτή υπηρετεί το γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου, για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς ψηφιακών λύσεων πεδίου μάχης υψηλής τεχνολογίας, που θα ενοποιεί τα συστήματα επικοινωνίας στρατιωτών, drones, οχημάτων και οπλικών συστημάτων σε μια ενιαία πλατφόρμα-λύση επίγνωσης τακτικής κατάστασης.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία SCYTALYS, μέλος του EFA GROUP, διαθέτει τα προηγμένα, αρθρωτά και διαλειτουργικά Συστήματα Διοίκησης και Ελέγχου MIMS, τα οποία είναι σχεδιασμένα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στο σύγχρονο και σύνθετο θέατρο των επιχειρήσεων.

Νέα γενιά ψηφιακών λύσεων πεδίου μάχης υψηλής τεχνολογίας για τον σύγχρονο μαχητή από τo EFA GROUP & τη Wayren
Αντίστοιχα, η εταιρία Wayren – εταιρία με εξειδίκευση στις ανθεκτικές επικοινωνίες – δημιουργεί ένα ανθεκτικό δίκτυο επικοινωνιών MESH για τη διασύνδεση στρατιωτών, οχημάτων, κέντρων διοίκησης και άλλων πλατφορμών, στις απαιτητικές συνθήκες του πεδίου μάχης.
“Οι προϊοντικές λύσεις της SCYTALYS και της Wayren, συνδυαστικά δημιουργούν ένα πολλαπλασιαστή ισχύος για το σύγχρονο πεδίο επιχειρήσεων που διευκολύνει τη ροή επικοινωνίας μεταξύ κλιμακίων, επαυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την έγκαιρη και έγκυρη αντίληψη του πεδίου μάχης. Αυτή η συνεργασία θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για τη διαλειτουργικότητα και ευελιξία που παρέχουν τα συστήματά μας στις διακλαδικές επιχειρήσεις” πρόσθεσε ο Γιώργος Μενεξής, Διευθύνων Σύμβουλος της SCYTALYS.

Γιώργος Μενεξής της SCYTALYS και Henry Härm της Wayren με τον Siim Sukles, Υφυπουργό Αμυντικής Βιομηχανίας και Καινοτομίας της Εσθονίας (στο μέσο της φωτογραφίας)
«Με αυτή τη συνεργασία, επιδιώκουμε να ενσωματώσουμε την τεχνολογία μας στο χαρτοφυλάκιο του EFA GROUP, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη ψηφιακή σουίτα πεδίου μάχης. Η λύση της Wayren στοχεύει στην πλήρη διασύνδεση του εξοπλισμού που φέρουν οι στρατιώτες με τα διαθέσιμα μέσα στο πεδίο, δημιουργώντας μια ενιαία ψηφιακή υποδομή διοίκησης και ελέγχου» εξήγησε ο Henry Härm, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Wayren.
Η Wayren ιδρύθηκε το 2020 στην Εσθονία από τρία πρώην μέλη της Διοίκησης Κυβερνοχώρου – τον Henry Härm, τον Oliver Tiit και τον Tarmo Aia. Η εταιρία το 2022 έλαβε αναπτυξιακή επιχορήγηση από το Υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας, ενώ υποστηρίχθηκε επίσης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο
Άμυνας. Η Wayren επιλέχθηκε επίσης πρόσφατα για τον επιταχυντή NATO DIANA Estonia. https://wayren.ee/
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η «κλινική» διαφήμιζε θεραπείες στο διαδίκτυο, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν τις έβλεπαν
- Η πορτογαλική D3 μηνύει Meta, TikTok και YouTube για «εθιστικό σχεδιασμό»
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η ΕΚΤ και το πετρέλαιο κράτησαν χαμηλά το ρίσκο
- ΔΝΤ: Στο 3% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2026 – Παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι από ενέργεια και χρέος
- Θάνατος Μαζωνάκη: Σύλληψη των δύο γιατρών για θανατηφόρα έκθεση
- Ιρανική επίθεση προκάλεσε ζημιές σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στην Ιορδανία
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








