Όπως ήταν αναμενόμενο, η efood (Οnline Delivery A.E.) ενίσχυσε σημαντικά τα μεγέθη της το 2020, ευνοημένη από τη σημαντική άνοδο του delivery εξαιτίας των.
_x000D_
Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 64,4 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 49,38% σε σχέση με τα 43,1 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2019. Η αύξηση στον κύκλο εργασιών προήλθε κυρίως από την αύξηση των παραγγελιών, με αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων από προμήθειες (13,4 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2019). Επίσης, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε και λόγω της χρήσης των υπηρεσιών προώθησης των συνεργαζόμενων καταστημάτων στην πλατφόρμα, όπως premium placement, προτεινόμενα πιάτα κ.λπ. (5,3 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2019). Επιπλέον, αυξήθηκαν και τα συνεργαζόμενα καταστήματα της πλατφόρμας, καθώς άγγιζαν τα 13.000 τον Δεκέμβριο του 2020. Τα καθαρά προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 28,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 29,06% σε σχέση με τα 22,2 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.
_x000D_
Στην οικονομική της έκθεση η εταιρεία αναφέρεται στη συνεργασία με τη Σκλαβενίτης που, όπως σημειώνει, διευρύνεται, ενώ τονίζει πως «βρίσκεται σε μια πορεία ανάπτυξης, και στόχος της διοίκησης είναι η ενίσχυση του κύκλου εργασιών της μέσω της ανάπτυξης νέων συνεργασιών με καταστήματα πέραν των εστιατορίων αλλά και με σημαντικές επενδύσεις στο κανάλι της διανομής».
_x000D_
Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο το efood έχει λανσάρει την υπηρεσία efood market, για διανομή προϊόντων μικρής λιανικής.
_x000D_
Η υπηρεσία ξεκίνησε πιλοτικά από την Αγία Παρασκευή και επεκτείνεται συνεχώς με στόχο να προσφέρει πλήρη κάλυψη σε όλη την Αττική. Με την συγκεκριμένη υπηρεσία οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 1.000+ προϊόντα, από σνακ και είδη περιπτέρου μέχρι φρέσκα φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά, και να τα παραλάβουν σε 25 λεπτά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γαλλία: 44 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου – Εξετάζεται δολιοφθορά
- Πέθανε ο Σπύρος Χαλβατζής, επί δεκαετίες στέλεχος του ΚΚΕ
- Ενέργεια: Η Ρωσία επιστρέφει σε σύνοδο της G20 στις ΗΠΑ – Γιατί προκαλεί αντιδράσεις
- Καύσωνες στην Αττική: Πώς αλλάζει ο χάρτης έως το 2060 – Οι πιο ευάλωτες γειτονιές
- Το λάθος που κάνουν οι υποψήφιοι με το ChatGPT όταν γράφουν το βιογραφικό τους
- Νέα μελέτη ανατρέπει όσα ξέραμε για υπογεννητικότητα και οικονομία
- Πόσο καλά γνωρίζουν οι Έλληνες από οικονομικά; Η θέση της χώρας στην ΕΕ
- Σε «λεπτό πάγο» η γερμανική οικονομία: Γιατί η νίκη του AfD απειλεί το σχέδιο ανάκαμψης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








