Νέα

Einhell: Στα 6,6 εκατ. ευρώ ο τζίρος της στην Ελλάδα

Αλλά μειωμένα τα κέρδη λόγω αύξησης κόστους

Η εταιρεία Einhell είναι περισσότερο γνωστή για τα εργαλεία επαγγελματικής και οικιακής χρήσης κυρίως στους επαγγελματίες τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων και σε ορισμένους που σε όσους αρέσουν τα μαστορέματα.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται μέσω εμπορικής επιχείρισης της Einhell Ελλάς A.E. Εμπορίας Βιομηχανικού και Κατασκευαστικοού Εξοπλισμού, η οποία είναι θυγατρική της γερμανικής Einhell Germany AG. Η Einhell Ελλάς ιδρύθηκε το 2007.

Πρόκειται για μικρή σχετικά εταιρεία με 20 άτομα προσωπικό, πρόεδρο τον Andreas Kroiss και διευθύνονται σύμβουλο τον Ανδρέας Παπαγεωργίου.

Πρόσφατα δημοσιοποίησε τις οικονομικές επιδόσεις του 2022. Ο κύκλος των εργασιών ανήλθε σε 6,662 εκατ. ευρώ έναντι 6,010 εκατ. ευρώ το 2021 σημειώνοντας αύξηση στα όρια του πληθωρισμού 10,86%. Όμως το κόστος πωλήσεων αυξήθηκε με υψηλότερο ρυθμό 19,8% στα 4,929 εκατ. ευρώ έναντι 4,139 εκατ. ευρώ

Αυξημένα ήταν και τα έξοδα λειτουργίας αλλά και οι τόκοι.

Ετσι, η κερδοφορία προ φόρων μειώθηκε σε 382 χιλιάδες ευρώ από 440 χιλιάδες ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 283 χιλιάδες ευρώ από 327 χιλιάδες ευρώ.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία προμηθεύεται τα εμπορεύματα σχεδόν αποκλειστικά από το εξωτερικό (κυρίως από HANSI ANHAI FAR EAST LIMITED/HONG KONG/CHINA και δευτερευόντως από ευρωπαϊκές εταιρείες του ομίλου EINHELL).

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu