Η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ (η “Τράπεζα” ή ο “Όμιλος”) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εκδώσει με επιτυχία νέο ομόλογο ύψους €200 εκατ. Μειωμένης Εξασφάλισης (Tier 2 Subordinated) (το “Ομόλογο”) στα πλαίσια του Προγράμματος EMTN.
_x000D_
To Ομόλογο εκδόθηκε στην ονομαστική του αξία και φέρει σταθερό ετήσιο επιτόκιο ύψους 10,25%. Η ημερομηνία λήξης του Ομολόγου είναι η 14η Ιουνίου 2033, με δυνατότητα ανάκλησης στην ονομαστική του αξία για περίοδο τριών μηνών αρχίζοντας από τις 14 Μαρτίου 2028 (10,25NC5,25). Ο διακανονισμός θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου 2023 και το Ομόλογο θα διαπραγματεύεται στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.
_x000D_
Το Ομόλογο προσέλκυσε σημαντικό ενδιαφέρον από την επενδυτική κοινότητα, με περίπου 90% της ζήτησης να προέρχεται από διεθνείς επενδυτές. Το συνολικό βιβλίο προσφορών ξεπέρασε τα €875 εκατ., με υπερκάλυψη σχεδόν 4,5 φορές, και περιείχε εντολές από 135 διαφορετικούς θεσμικούς επενδυτές. Η ισχυρή ζήτηση επέτρεψε τη μείωση της τιμολόγησης του Ομολόγου κατά 50-75 μονάδες βάσης από το αρχικό εύρος ενδεικτικής τιμολόγησης.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Η έκδοση του Ομολόγου ενισχύει περαιτέρω την κεφαλαιακή δομή της Τράπεζας και αναμένεται να αυξήσει το Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας του Ομίλου από 20,6% στις 31 Δεκεμβρίου 2022 σε αναπροσαρμοσμένο δείκτη ύψους 24,1%. Το Ομόλογο αναμένεται να πληροί τα κριτήρια για την ελάχιστη απαίτηση ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL) της Τράπεζας και συνάδει με τη στρατηγική χρηματοδότησης της Τράπεζας.
_x000D_
Οι συντονιστές της έκδοσης ήταν οι Barclays, BNP Paribas και JP Morgan SE.
_x000D_
Η Τράπεζα αναμένει ότι το Ομόλογο θα αξιολογηθεί σε B2 από τους Moody’s Investors Service και σε B από τους Fitch Ratings.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Προς σαρωτική νίκη των Δημοκρατικών. Οι Ρεπουμπλικάνοι Χάνουν τον έλεγχο του Κογκρέσου
- Ολική επαναφορά των Δημοκρατικών στο Κάνσας μετά το 1932
- Σφαλιάρα σε Τραμπ και από τον Αμπντούλ Ελ Σαγιέντ στο Μίσιγκαν
- Κρις Πάπας: “Οι πολίτες απαίτησαν αλλαγή – Μεταφέρουμε τον αγώνα στην Ουάσινγκτον”
- Hellenic Properties: Δύο εξαγορές ξενοδοχείων το 2027, «αγκάθι» το κατασκευαστικό κόστος με άνοδο 40% στην τετραετία
- Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το ιδιωτικό χρέος (10:00)
- Στο Χρηματιστήριο επιστρέφει η Uni Systems. Προς δημόσια προσφορά μετοχών από Quest
- Τέσσερις Ελληνοαμερικανοί Ρεπουμπλικανοί κρατούν τις έδρες τους στο αμερικανικό Κογκρέσο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








