Επιχειρήσεις

ΕΚΤ: Δημοσίευση κανονισμού για τα εποπτικά τέλη

Κανονισμό σχετικά με τα εποπτικά τέλη, ο οποίος εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο μετά από δημόσια διαβούλευση που περιλάμβανε και δημόσια συζήτηση, δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Νοεμβρίου η ΕΚΤ θα αναλάβει καθήκοντα εποπτείας των τραπεζών στο πλαίσιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ). Ο κανονισμός καθορίζει τις ρυθμίσεις βάσει των οποίων η ΕΚΤ θα επιβάλλει ετήσιο εποπτικό τέλος για τις δαπάνες που θα προκύπτουν κατά την άσκηση των νέων εποπτικών της καθηκόντων.

Στον κανονισμό έχουν ληφθεί υπ’ όψιν τα σχόλια που υπέβαλαν τα ενδιαφερόμενα μέρη στη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης. Τα σχόλια αυτά, μαζί με έγγραφο παρατηρήσεων, καθώς και ο κανονισμός της ΕΚΤ σχετικά με τα εποπτικά τέλη έχουν επίσης δημοσιευθεί στον δικτυακό τόπο της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ε. που διέπει τη λειτουργία του ΕΕΜ (κανονισμός για τον ΕΕΜ), η ΕΚΤ θα επιβάλλει ετήσιο εποπτικό τέλος σε όλες τις εποπτευόμενες τράπεζες προκειμένου να ανακτά τις εποπτικές δαπάνες με τις οποίες βαρύνεται.
 

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu