Η ΕΚΤ ανέφερε ότι η αύξηση οφείλεται στα καθαρά έσοδα από τόκους
Η κερδοφορία των κορυφαίων τραπεζών της Ευρώπης χτύπησε υψηλό ρεκόρ όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.
Η συνολική απόδοση ιδίων κεφαλαίων για τις 110 τράπεζες που εποπτεύονται άμεσα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έφτασε στο 10,11% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ρυθμιστική αρχή σήμερα Δευτέρα. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τότε που η ΕΚΤ άρχισε να δημοσιεύει τα στοιχεία, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, γράφει το Bloomberg.
Η έκρηξη κερδών δείχνει πόσο πολύ έχουν τονώσει τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα τα υψηλότερα επιτόκια. Η ΕΚΤ ανέφερε ότι η αύξηση οφείλεται στα καθαρά έσοδα από τόκους. Ωστόσο, καθώς από τα μέσα Ιουνίου οι αξιωματούχοι νομισματικής πολιτικής έχουν μειώσει το βασικό επιτόκιο στο 3,5% από 4%, το ερώτημα είναι για πόσο καιρό θα κρατήσει ο ούριος άνεμος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σούπερ μάρκετ γειτονιάς: Ανοίγουν άλλα 300 σε όλη την Ελλάδα «κόντρα» στα hyper markets
- Gruppo Cucine: Συνεργασία με την ιταλική Stosa και στο βάθος ΑΠΕ
- Στην Άγκυρα με πολυμελή αντιπροσωπεία ο Μητσοτάκης για τη συνάντηση με Ερντογάν
- Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ καταργεί τη νομική βάση για τους κανονισμούς ρύπων
- Honda: Βουτιά 61,4% στα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη το γ΄τρίμηνο
- Άρση ασυλίας Παύλου Πολάκη με στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και άλμα 11,55% από Philips
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







