Τον διαγωνισμό διεκδικούν οι κοινοπραξίες Τέρνα – Ηλιοχώρα και Ηλέκτωρ – Μεσόγειος
Εκτός διεκδίκησης τέθηκε η κοινοπραξία Intrakat -Watt από τον σημαντικό διαγωνισμό ύψους 241,88 εκατ. ευρώ για τη μονάδα επεξεργασίας οργανικών αποβλήτων στην περιφέρεια Κνετρικής Μακεδονίας. Η επιτροπή του διαγωνισμού επικαλέστηκε ελλείψεις στο φάκελο και απέκλεισε από τη διαδικασία την κοινοπραξία.
Ετσι, στον διαγωνισμό μένουν οι κοινοπραξίες Τέρνα – Ηλιοχώρα και Ηλέκτωρ – Μεσόγειος (από την Μεσόγειο αποχώρησαν προσφάτως οι αδελφοί Λασκαρίδη)
Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας είναι η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών. Να σημειωθεί πως στις τεχνικές προσφορές την καλύτερη βαρθμολογία συγκέντρωσε η Τέρνα – Ηλιοχώρα βαθμολογία 95,75 έναντι 92,5 της κοινοπραξίας Ηλέκτωρ – Μεσόγειος.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, η μονάδα επεξεργασίας οργανικών αποβλήτων θα κατασκευαστεί στη θέση «Άγιος Αντώνιος» εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών του Δήμου Θέρμης της Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Κάτω Σχολαρίου και Αγίου Αντωνίου και θα επεξεργάζεται 150.200 τόνους απορριμμάτων ετησίως.
Η συνολική έκταση του ακινήτου ανέρχεται σε περίπου 816 στρέμματα. Στόχος της εγκατάστασης είναι η εφαρμογή τεχνικών που συνδυάζουν τη μηχανική επεξεργασία (διαλογή), προκειμένου να ανακτηθούν ανακυκλώσιμα υλικά, με τη βιολογική επεξεργασία (αερόβια) των οργανικών που διαχωρίζονται από τα αστικά απόβλητα προκειμένου ανάλογα με το είδος βιολογικής επεξεργασίας να παραχθεί κομπόστ τύπου Α και δευτερογενές καύσιμο. Η ΜΕΑ περιλαμβάνει διακριτή γραμμή επεξεργασίας προδιαλεγμένων οργανικών αστικών αποβλήτων και από τη βιολογική επεξεργασία αυτών παράγει κομπόστ υψηλής ποιότητας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Στο 2% επιταχύνθηκε η ανάπτυξη α’ τρίμηνο
- Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Το Ιράν θα διαφυλάξουν πυρηνικές και πυραυλικές τεχνολογίες ως εθνικά περιουσιακά στοιχεία
- ΕΚΤ: Αμετάβλητα ξανά στο 2% τα επιτόκια εν μέσω νέων πληθωριστικών πιέσεων
- Μπλόκο της ΕΛΑΣ σε παράνομες μετακινήσεις κοπαδιών στη Θεσσαλία
- Φωτιά στην Πάρνηθα: Καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ ο βασικός «ύποπτος» (video)
- Νέο ΕΣΠΑ 70 εκατ. ευρώ για την ίδρυση επιχειρήσεων από πτυχιούχους
- Eurostat: Στο 6,2% η ανεργία στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, στο 9% στην Ελλάδα
- Πρόστιμα σε δύο εταιρείες τροφίμων για αθέμιτη κερδοφορία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








