Η αποχώρηση της Mirjana Solak από το Δ.Σ. ενισχύει την εικόνα πλήρους αναδιάταξης
Με νέο διοικητικό συμβούλιο πορεύεται πλέον η Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (ιδιοκτήτρια του καναλιού Star, συμφερόντων Βαρδινογιάννη) καθώς η γενική συνέλευση μέσα στον Ιούλιο προχώρησε στην εκλογή νέας διοίκησης, στην οποία δε συμμετέχει πλέον η Mirjana Solak, αδελφή του επιχειρηματία Ντράγκαν Σόλακ, πρώην συνεταίρου της BC Partners στη United Group και στη NOVA. Στη θέση της τοποθετήθηκε η Μαρία Κατζουράκη, ενώ στο νέο τριμελές σχήμα παραμένουν ο Κάρολος Αλκαλάι ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ο Νικόλαος Τσέβας ως αντιπρόεδρος.
Η Μαρία Κατζουράκη είναι δικηγόρος της Νέας Τηλεόρασης Α.Ε. και την εκπροσωπεί σε διάφορες υποθέσεις εδώ και χρόνια.
Η εξέλιξη αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς ολοκληρώνει, σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης, την απομάκρυνση προσώπων που συνδέονταν με την προηγούμενη περίοδο. Η Mirjana Solak, αδελφή του επιχειρηματία Ντράγκαν Σόλακ, συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της Νέας Τηλεόρασης τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2022. Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί από τη Motor Oil, η πώληση του 50% των μετοχών του δεύτερου καναλιού της οικογένειας Βαρδινογιάννη του Alpha (Alpha Δορυφορική Τηλεόραση) στην αλλοδαπή εταιρεία Primos Media, η οποία συνδεόταν με νομικά πρόσωπα, σχετιζόμενα με τον Σέρβο επιχειρηματία, Ντράγκαν Σόλακ.
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. ερμηνεύεται από στελέχη της αγοράς ως ακόμη ένα βήμα διαχωρισμού των κοινών περιουσιακών στοιχείων με τον Ντράγκαν Σόλακ ο οποίος διατηρούσε επιρροή, στη United Group και στη θυγατρική της NOVA.
Οι αλλαγές αυτές συμπίπτουν χρονικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε μία άλλη συνδεδεμένη εταιρεία με τον όμιλο Βαρδινογιάννη – Σόλακ – BC Partners, τη Nova ICT.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χάπια αδυνατίσματος: Πώς η μακροχρόνια χρήση γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις φαρμακευτικές
- Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ με διαφορά 0,3 μονάδων – Η ακροδεξιά διεκδικεί για πρώτη φορά υπουργεία
- CEO της Anthropic: «Να επιβραδύνουμε την AI» – Ο κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο
- Ιράν και ΗΑΕ βρίσκουν κοινό έδαφος στη σύνοδο των BRICS
- Οι Χούθι απειλούν τη στρατηγική πύλη της Ερυθράς Θάλασσας
- Σαουδική Αραβία: Κλείνει ο κρίσιμος πετρελαιαγωγός East-West μετά από επίθεση με drones
- Oracle: Τα 664 δισ. δολάρια που ενθουσίασαν τους αναλυτές – Τι βλέπει τώρα η Wall Street
- WSJ: Κινεζικές δορυφορικές εικόνες φέρεται να βοήθησαν το Ιράν στο χτύπημα που σκότωσε 3 Αμερικανούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








