Ελλάδα

ΕΛΓΑ: Εκπνέει σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου η προθεσμία εξόφλησης της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς

Τι ισχύει σε περίπτωση που οι αγρότες δεν εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους

Στις 30 Νοεμβρίου 2023 λήγει οριστικά η προθεσμία εξόφλησης της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς του έτους 2022 στον ΕΛΓΑ. Από την προθεσμία αυτή, εκτός θα μείνουν οι αγρότες, που βρίσκονται στις περιοχές, που επλήγησαν φέτος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, για τους οποίους θα λήξει στο τέλος του χρόνου, στις 31/12/2023.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση, κατά την οποία οι αγρότες δεν θα εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, δεν θα μπορούν να λάβουν αποζημιώσεις για οποιαδήποτε ζημία έχουν υποστεί στις καλλιέργειές τους κατά το έτος 2023.

Οφειλές 70 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ στις 22 Νοεμβρίου 2023, τα έσοδα του Οργανισμού από την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά για το έτος αυτό δεν υπερβαίνουν τα 150 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο ΕΛΓΑ, οι αγρότες, ο οποίοι ασφαλίζουν τις καλλιέργειές τους στον Οργανισμό, μόνο κατά την τελευταία τριετία, οφείλουν 70 εκατ. ευρώ.

«Η οφειλή αυτή αφενός εμποδίζει τον ΕΛΓΑ να ανταποκρίνεται με την ταχύτητα, την οποία επιθυμεί η διοίκηση και οι παραγωγοί, στην καταβολή των αποζημιώσεων αφετέρου εμποδίζει και τους ίδιους τους παραγωγούς να λαμβάνουν τις αποζημιώσεις τους, όταν οφείλουν την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά του προηγούμενου έτους», εξηγεί ο Οργανισμός.

Δείτε την σχετική απόφαση:

file:///C:/Users/Financial%201/Desktop/elga.pdf

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu