Αγορές

Έληξε η απεργία στην Αυστραλία και πέφτουν οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ολλανδία υποχώρησαν έως και 6,1%, τερματίζοντας τρεις ημέρες ανόδου και κινούνται στη ζώνη των 37 ευρώ η μεγαβατώρα

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχωρούν καθώς η Chevron Corp. και τα εργατικά συνδικάτα στην Αυστραλία συμφώνησαν να τερματίσουν τις απεργίες στις μεγάλες μονάδες εξαγωγής, γράφει το Bloomberg.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ολλανδία υποχώρησαν έως και 6,1%, τερματίζοντας τρεις ημέρες ανόδου και κινούνται στη ζώνη των 37 ευρώ η μεγαβατώρα. Οι εργαζόμενοι της Chevron αποδέχθηκαν έναν προτεινόμενο διακανονισμό σχετικά με τους μισθούς και τους όρους που προτείνει η ρυθμιστική αρχή εργασίας της χώρας και θα αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, ανέφεραν τα συνδικάτα.

Σε μια άλλη ώθηση στις προμήθειες ήρθε από τη Νορβηγία – ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της Ευρώπης – που άρχισε να αυξάνει την παραγωγή μετά από παρατεταμένες διακοπές λειτουργίας.

Ενώ η κατανάλωση φυσικού αερίου της περιοχής παραμένει χλιαρή και τα χειμερινά αποθέματα είναι υψηλότερα από το κανονικό, η αγορά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ευαίσθητη.

close menu