Απόφαση για παράλληλη εισαγωγή της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, με στόχο, όπως επεσήμανε, την ενίσχυση της ρευστότητας και της εμπορευσιμότητας των τίτλων και την πρόσβαση σε πιο ευρεία βάση επενδυτών.
Η Ελληνική Τράπεζα, σύμφωνα με την πρόεδρό της Ειρένα Γεωργιάδου, επιδιώκει την επέκτασή της και τη διεύρυνση των μεριδίων στην κυπριακή αγορά, αξιοποιώντας το γεγονός ότι είναι η μόνη συστημική τράπεζα που δεν έχει λάβει κρατική βοήθεια.
Τον μετοχικό έλεγχο έχουν ο διαχειριστής hedge fund Τhird Point Daniel Loeb και η εταιρεία ανάπτυξης online παιγνίων Wargaming Pcl, oι οποίοι – όπως και άλλοι νέοι μέτοχοι – τοποθετήθηκαν, βλέποντας ευκαιρίες μετά την κυπριακή κρίση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- EuroBasket (Σάββατο 6/9): Τουρκία, Γερμανία, Λιθουανία και ένα θαύμα (Φινλανδία) στους «8»
- Γίνονται και θαύματα: Η Σερβία εκτός Eurobasket από τη Φινλανδία!
- Οι νέοι μειωμένοι συντελεστές φορολογίας εισοδήματος από 1η Ιανουαρίου 2026
- Τολμηρή μείωση ΑΜΕΣΩΝ φόρων για να διασκεδάσει τη συρρίκνωση διαθέσιμου εισοδήματος λόγω ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ και αύξησης ΕΜΜΕΣΩΝ φόρων
- Βόλος: Εκατοντάδες φωνές στη συγκέντρωση για τα Τέμπη
- Μητσοτάκης: 2.000 διαμερίσματα για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και για συμπολίτες που δεν έχουν πρώτη κατοικία
- H Λιθουανία κέρδισε τη Λετονία 88-79 και προβάλει πιθανός αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας
- Μητσοτάκης: Μειώνονται οι φόροι για όλους 2%, μηδέν φόρος για νέους, μείωση φόρων από ενοίκια, τέλος η προσωπική διαφορά για συνταξιούχους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις