Το λειτουργικό αποτέλεσμα «γύρισε» σε κέρδη από ζημιές και καθαρές ζημίες (αποτέλεσμα μετά φόρων) περιορίστηκαν σε 2,9 εκ. ευρώ από 5,7 εκ. ευρώ .
Σε άνοδο βρέθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ) για το 2023. με τις πωλήσεις της εταιρείας να ανέρχονται στα 31,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, έναντι 30,5 εκ το 2022.
Την ίδια στιγμή, τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε 11,2 εκατ. ευρώ (έναντι 8,5εκ. το 2022), με το περιθώριο μικτού κέρδους να βελτιώνεται σημαντικά και να φτάνει στο 35%, από 28% την αντίστοιχη χρονική περίοδο.
Επιπρόσθετα, σημαντική βελτίωση παρουσίασαν τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) φθάνοντας τα 1,8 εκ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,8 εκ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Οι καθαρές ζημίες μετά φόρων περιορίστηκαν σε 2,9 εκ. ευρώ, έναντι 5,7 εκ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη χρήση.
Αξιοσημείωτο, εξάλλου, είναι ότι ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας κατά την προηγούμενη χρονιά μειώθηκε σε 23,5 εκατ. ευρώ, από 26,8 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2022. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις, εξάλλου, βελτιωμένα κατά 6% διαμορφώθηκαν τα ίδια κεφάλαια, καθώς ανήλθαν σε 9,9 εκ. ευρώ, μετά και από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο κατά 3,5 εκατ. ευρώ.
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΖΑ, Νικήτας Ασπιώτης, ανέφερε, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας πως «η εκτέλεση των απαιτητικών έργων ανάπτυξης, κάτω από την ομπρέλα της στρατηγικής μας, συνεχίζεται απρόσκοπτα και δημιουργεί ισχυρή αισιοδοξία για σημαντική περαιτέρω βελτίωση το 2024, όπως φαίνεται και από τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Τα τελευταία χρόνια επικεντρωθήκαμε στην αξιοποίηση σημαντικών επενδύσεων, όπως η γραμμή παραγωγής στην Αταλάντη, αλλά και ο εκσυγχρονισμός της εικόνας των εμπορικών σημάτων για τις μάρκες. Το ανθρώπινο δυναμικό ενισχύεται με την προσθήκη έμπειρων στελεχών της αγοράς και την ανάδειξη των εργαζομένων με πολυετή εμπειρία μέσα στην εταιρεία. Άλλωστε οι μπύρες της ΕΖΑ είναι οι άνθρωποί της».
Όπως, επίσης, τόνισε, η εταιρεία επενδύει το τρέχον χρονικό διάστημα στην απόκτηση νέων εμπορικών σημάτων, όπως πολύ πρόσφατα έγινε με το σήμα της Πειραϊκής Μικροζυθοποιίας, την οποία χαρακτήρισε ως «πολλά υποσχόμενη μάρκα με σημαντικά στοιχεία ανάπτυξης την επόμενη τριετία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Alter Ego Media: Η Τσάλα Μέντερες Head of International Content Sales
- BriQ Properties: Στο 5,01% το ποσοστό της Alpha Asset Management
- Lidl Ελλάς: Οι καταναλωτές μπορούν να ελέγχουν οnline τη διαθεσιμότητα των προϊόντων εκτός τροφίμων
- Η Nvidia ανακοίνωσε επένδυση 5 δισ. δολαρίων στην Intel, εκτοξεύοντας τη μετοχή της
- Ταγιάνι: Στον ΟΗΕ η Ιταλία θα στηρίξει την διακήρυξη για σύσταση παλαιστινιακού κράτους
- Τουρκία: “Οι S-400 βρίσκονται στα αποθέματά μας”
- Τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”: Ανετη νίκη του “μισού” ΠΑΟ επί της Παρτίζαν με 92-81
- Κωτσόβολος: Επεκτείνεται στον ευρύτερο κατασκευαστικό κλάδο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις