Η μετατροπή από την Τουρκία παραβιάζει τον χαρακτήρα ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς
Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει χαρακτηρίσει την απόφαση της ιστορικής Μονής της Χώρας, στην Κωνσταντινούπολη, παντελώς αχρείαστη, τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη να την αποκαλεί απογοητευτική και την ελληνική διπλωματία να ξεκαθαρίζει ότι το ζήτημα θα τεθεί και εκ του σύνεγγυς στην τουρκική ηγεσία τη Δευτέρα το απόγευμα η Ελλάδα κατέθεσε διάβημα προς την UNESCO.
Το διάβημα κατατέθηκε χθες Παρασκευή 10 Μαΐου από τον Γιώργο Κουμουτσάκο, τον αντιπρόσωπο της χώρας μας την UNESCO, με το σκεπτικό ότι η μετατροπή του βυζαντινού ναού απαράμιλλης πολιτιστικής αξίας σε τζαμί παραβιάζει τον χαρακτήρα ενός μνημείου που αποτελεί τμήμα της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Η Ελλάδα, μέσω του εκπροσώπου της στον διεθνή οργανισμό για την προστασία των μνημείων, εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για πιθανές φθορές και αλλοίωση του ίδιου του μνημείου που μπορούν να προκύψουν από την αλλαγή της χρήσης του. Ο αρμόδιος αντιπρόσωπος της Oυνέσκο δεσμεύτηκε ότι ο Οργανισμός θα εξετάσει σε βάθος και με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καρυστιανού εναντίον «συμμορίας» …
- Βορίζια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των δύο τραυματιών
- Χρηστίδης προς Πιερρακάκη: Που πήγαν τα 250 εκατ. ευρώ της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ;
- ΕΛΑΣ: Δεκατέσσερις νεκροί σε 486 τροχαία τον Οκτώβριο, στην Αττική
- Κουτσούμπας: “Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται στήριξη”
- Η λίστα με τα 51 καταστήματα των ΕΛΤΑ που βάζουν λουκέτο τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου
- Ρόδος: Στις 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα νέα έργα στο διεθνές αεροδρόμιο
- ΗΠΑ: Θέλουν αποκατάσταση των στρατιωτικών διαύλων επικοινωνίας με την Κίνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








