Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις μέχρι τις 24 και 26 Μαρτίου αντίστοιχα
Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, με τις σχετικές πλατφόρμες να είναι ήδη ανοικτές.
Αναλυτικότερα, οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις για εγγραφή των παιδιών τους, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται:
για τα μεν νηπιαγωγεία, στην πλατφόρμα proti-eggrafi.services.gov.gr μέχρι και την 24η Μαρτίου 2025
για την Α΄ Δημοτικού στην πλατφόρμα eggraphe-sten-prote-demotikou μέχρι και την 26 Μαρτίου 2025.
Σε αμφότερες τις πλατφόρμες, η αυθεντικοποίηση των χρηστών γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Οι αιτούντες θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε ενέργεια που ενδεχομένως χρειαστεί.
Η σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών/τριών προσδιορίζεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή, βάσει της μόνιμης διεύθυνσης κατοικίας των γονέων/κηδεμόνων.
Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από το Υπουργείο Παιδείας, η πλατφόρμα αυτοματοποιεί και τους μηχανισμούς διαχείρισης των αιτήσεων από τον/τη διευθυντή/ντρια του Νηπιαγωγείου ή του Δημοτικού Σχολείου και από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την τελική κατανομή των μαθητών/τριών σε σχολικές μονάδες.
Οι εν λόγω πλατφόρμες αξιοποιούν τη στρατηγική διασύνδεσης των συστημάτων του Δημοσίου και αξιοποιεί τις υποδομές του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας, του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, του myschool και του Μητρώου Πολιτών.
Από το Υπουργείο Παιδείας έγινε γνωστό, επίσης, ότι το σύστημα «Εγγραφή στην Πρώτη Δημοτικού» αποτελεί νέα υπηρεσία, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Το σύστημα «Πρώτη Εγγραφή» για τα νηπιαγωγεία, τέθηκε σε λειτουργία το 2020, από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιταλία: Συμφωνία Μελόνι – τραπεζών για εισφορά 4,4 δισ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό
- Κώτσηρας: Αυτόματα η επιδότηση ενοικίου και τα 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους
- Eurostat: Στο 2,2% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο – Δεύτερος χαμηλότερος με 1,8% στην Ελλάδα
- ΟΙ τράπεζες ρίχνουν τις μετοχές στην Ευρώπη, νέο ρεκόρ για το χρυσό
- Μεγάλες απώλειες για Novo Nordisk, λόγω Τραμπ
- Από 31/10 υποχρεωτικό το IRIS για B2C συναλλαγές από νομικά πρόσωπα – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Volkswagen: Το ανανεωμένο T-Cross, πιο «έξυπνο» και προσιτό
- Ιουλία Τσέτη: Στην Ελλάδα υπάρχει άφθονη ενέργεια αλλά είναι ακριβή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις