Ελλάδα

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Μεγάλη νίκη για τον εφέτη Χριστόφορο Σεβαστίδη στις εκλογές

Η ομάδα του Χρ. Στεβαστίδη, με καταμετρημένα τα 3/4 των ψηφοδελτίων πέτυχε να κατακτήσει 8 έδρες στο 15μελές προεδρείο

Ο εφέτης Χριστόφορος Σεβαστίδης κέρδισε τις εκλογές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ανατρέποντας την προηγούμενη πρόεδρο Μαργαρίτα Στενιώτη και παίρνοντας τα ηνία της μεγαλύτερης δικαστικής συνδικαλιστικής ένωσης.

Η ομάδα του Χρ. Στεβαστίδη, με καταμετρημένα τα 3/4 των ψηφοδελτίων πέτυχε να κατακτήσει 8 έδρες στο 15μελές προεδρείο, έναντι 4 της Μ. Στενιώνη που έχασε μεγάλο μέρος της δύναμής της.

Έτσι, ο μέχρι χθες επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. της Ένωσης επανέρχεται στην ηγεσία, ενώ εκλέγονται άλλα επτά μέλη της παράταξής του: ο εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο πρωτοδίκης Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών Ιωάννης Ασπρογέρακας, ο πρόεδρος Πρωτοδικών Μιχάλης Τσέφας, ο πρωτοδίκης Χρήστος Φαρσαλιώτης και οι ειρηνοδίκες Ακριβή Ερμίδου και Ζαχαρίας Παλιούρας.

Αντίθετα, η παράταξη της προέδρου της Ένωσης, Μαργαρίτας Στενιώτη, θα εκπροσωπείται με τέσσερα μέλη στο νέο Δ.Σ., έχοντας υποστεί βαριά ήττα. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξαν οι ψήφοι των Ειρηνοδικών οι οποίοι μάλιστα κατάφεραν να εκλέξουν και τρεις έδρες μόνοι τους.

Η ψήφιση των νέων Ποινικών Κωδίκων (διατάξεις των οποίων υποβαθμίζουν τον ρόλο δικαστών και εισαγγελέων) αλλά και το σκάνδαλο των υποκλοπών, δύο ακανθώδη ζητήματα για τα οποία το προεδρείο της κας Στενιώτη αποδείχτηκε τουλάχιστον άτολμο, έγειραν τη ζυγαριά υπέρ της εκλογής του κ. Στεβαστίδη.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu