Επιχειρήσεις

Επενδυτές ερίζουν για την Oneglobal

Η εταιρεία με δραστηριότητες και σε Ελλάδα και Κύπρο βαίνει προς πώληση

Η εταιρεία Oneglobal, που δραστηριοποιείται διεθνώς ως μεσίτης ασφαλιστικών υπηρεσιών με παρουσία κυρίως στον κλάδο της ναυτιλίας φαίνεται να αποτελεί περιουσιακό στοιχείο προς πώληση, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εγχώριων και διεθνών μνηστήρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία με πελατολόγιο ναυτιλιακών εταιρειών σε Ελλάδα και Κύπρο αποτελεί την επόμενη οντότητα προς πώληση στον κλάδο της διαμεσολάβησης ασφαλιστικών υπηρεσιών, όπου γίνονται αρκετές επιθετικές κινήσεις συγκέντρωσης. Μία τέτοια κίνηση έγινε πρόσφατα με την εσπευσμενη πώληση του Specialty Risk group στην Warburg Pincus, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο κλαδικό τύπο Insurance Insider του Λονδίνου.

Η Oneglobal έχει παρουσία γενικότερα στη Μεσόγειο μέσω των γραφείων της στην Κύπρο και την Ελλάδα. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Γιώργος Τσαβλίρης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και ο διευθύνων σύμβουλος Μάνος Σωφρώνης. Την ομάδα συμπληρώνει ο εκτελεστικός διευθυντής, Νικόλαος Τζήμας.
Πρόκειται για έμπειρη ομάδα μεσιτών της Lloyd’s που αναγνωρίζεται ως διεθνής ναυτιλιακός μεσίτης με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον κλάδο.

Η JC Flowers, o βασικός μέτοχος της Oneglobal, φαίνεται ότι δεν σκοπεύει να επενδύσει περαιτέρω και τροχιοδρομεί την πώληση της εταιρίας στους μεγαλύτερους και επιθετικότερους παίκτες της αγοράς. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και ενδιαφέρουσες για τον κλάδο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιχειρήσεις

close menu