Ελλάδα

Επίσκεψη Ερντογάν: «Αστακός» η Αθήνα την Πέμπτη – Θα κλείνουν δρόμοι

Επί ποδός 3.500 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλες τις μεγάλες οδικές αρτηρίες

Στο «πόδι» θα βρεθεί την Πέμπτη ο κρατικός μηχανισμός εν όψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων και αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας – Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας επαναλαμβάνεται μετά από διάστημα επτά ετών. Ενώ τουλάχιστον τα τρία από αυτά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έφτασαν σε οριακό σημείο έντασης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν, περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί και έκτακτα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ακόμη, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλες τις μεγάλες οδικές αρτηρίες, για ολόκληρη την αυτοκινητοπομπή του κ. Ερντογάν.

Στο πόδι η Αντιτρομοκρατική

Σημειώνεται πως θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές σε μεγάλα και ψηλά κτίρια της Αθήνας, όπου αναμένεται να περάσει ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ από αέρα, εικόνα θα δίνουν ελικόπτερα και drones.

Σε επιφυλακή θα είναι η Αντιτρομοκρατική, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη κτιρίων τουρκικών συμφερόντων και τουρκικών «στόχων», όπως η τουρκική πρεσβεία.

Δεδομένου ότι η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας θα είναι πολύ δύσκολη, συστήνεται σε όσους δεν έχουν επείγουσες εργασίες να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu