_x000D_
Τις διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου για το γεγονός ότι οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, παρά τα διογκωμένα προβλήματα και τον ισχνό τζίρο, εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένες από τα Προγράμματα στήριξης της επανεκκίνησης, επισημαίνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την βιωσιμότητά των εμπορικών ΜμΕ, με την ρευστότητα να παραμένει ανύπαρκτη, χωρίς πλέον να μπορεί να καλυφθεί από τις προσωπικές εφεδρείες των επιχειρηματιών. Την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις και τα λειτουργικά κόστη εξακολουθούν να συσσωρεύονται, οι προμηθευτές απαιτούν την τήρηση των συμφωνημένων, οι επιταγές λήγουν, οι οφειλές διογκώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές περιμένουν να εξοφληθούν. Παράλληλα επισημαίνεται πως ενώ στην θεωρία το λιανεμπόριο λειτουργεί κανονικά, στην πράξη οι περιορισμοί στην προσέλευση και στην παραμονή των πελατών εντός του καταστήματος εξακολουθούν να ισχύουν –και να τηρούνται ευλαβικά.
Υπό το καθεστώς αυτών των ασφυκτικών συνθηκών, η ΕΣΕΕ εκφράζει το εύλογο παράπονο και το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη κάθε εμπόρου: «Γιατί οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις που έχουν σε εκθετικό βαθμό την ανάγκη κάλυψής από ειδικά ενισχυτικά προγράμματα, τα οποία μάλιστα πρώτη η ΕΣΕΕ τα έχει προτείνει, εντέλει αγνοήθηκαν χωρίς πειστικό λόγο;»
Η ΕΣΕΕ επιπλέον ζητά να ισχύσει όπως και στους λοιπούς πληττόμενους κλάδους, ένα ποσοστό μείωσης του ενοικίου για τους αμέσως επόμενους μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα ή η αναγνώριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και αναγκών της εμπορικής εποχικής επιχείρησης, την οποία έχει εισηγηθεί η ΕΣΕΕ.
Αντιλαμβανόμενη την ανάγκη πλήρους ενημέρωσης του Πρωθυπουργού και ενόψει του κινδύνου η διαμορφωθείσα οριακή κατάσταση να οδηγήσει σε λουκέτα επιχειρήσεων και απολύσεις εργαζομένων, η ΕΣΕΕ καταθέτει προς τον Πρωθυπουργό πρόταση συνάντησης μαζί του, προκειμένου να εκθέσει αναλυτικά τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καύσωνες στην Αττική: Πώς αλλάζει ο χάρτης έως το 2060 – Οι πιο ευάλωτες γειτονιές
- Το λάθος που κάνουν οι υποψήφιοι με το ChatGPT όταν γράφουν το βιογραφικό τους
- Νέα μελέτη ανατρέπει όσα ξέραμε για υπογεννητικότητα και οικονομία
- Πόσο καλά γνωρίζουν οι Έλληνες από οικονομικά; Η θέση της χώρας στην ΕΕ
- Σε «λεπτό πάγο» η γερμανική οικονομία: Γιατί η νίκη του AfD απειλεί το σχέδιο ανάκαμψης
- Συναγερμός από την Anthropic: Ρώσοι έφτιαχναν drones-καμικάζι με το Claude
- Επιτόκια Fed: Γιατί οι αγορές προετοιμάζονται για τρεις αυξήσεις
- Σέρρες: Συναγερμός για απόδραση κρατούμενου – Συνεργοί του εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








