Την εφαρμογή της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που επιβάλλει στους διαχειριστές των δικτύων διανομής φυσικού αερίου την επιστροφή του τέλους που είχε επιβληθεί στους βιομηχανικούς καταναλωτές το 2015 ζητεί η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).
_x000D_
«Την ίδια στιγμή που η βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή εκτόξευση του κόστους ενέργειας δέχεται μια ανοίκεια επίθεση από τις διοικήσεις των εταιρειών διαχείρισης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου» επισημαίνει η ΕΒΙΚΕΝ, αναφερόμενη στο τέλος διανομής ύψους 4 ευρώ ανά μεγαβατώρα που επιβλήθηκε με νόμο τον Αύγουστο του 2015, σε όλους τους επιλέγοντες πελάτες, «παρά το γεγονός ότι η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση παραβίαζε ξεκάθαρα την ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/73 αλλά και τον εθνικό ενεργειακό νόμο 4001/2011».
_x000D_
«Ήδη από τον Αύγουστο 2020, η ΡΑΕ έχει αποφασίσει τη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων υπέρ των βιομηχανιών που υπερχρεώθηκαν με την παράνομη επιβολή του προσωρινού τέλους των 4 ευρώ/MWh και εντέλει τους διαχειριστές των δικτύων διανομής φ.α να επιστρέψουν με άτοκες δόσεις εντός 5ετίας τα ανάλογα ποσά. Αν και η απόφαση της ΡΑΕ που εγκρίνει τα επιστρεπτέα ποσά είναι άμεσα εκτελεστή από 1.11.2021, οι διαχειριστές των δικτύων διανομής, αρνούνται να συμμορφωθούν με το διατακτικό της απόφασης της ΡΑΕ» επισημαίνει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας.
_x000D_
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Τουρκική πρόκληση με αντι-NAVTEX για το «Abeille Marengo»: Η Άγκυρα απαιτεί άδεια για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








