Επιχειρήσεις

EPS Wood: Προς εμπορική αναβίωση του σήματος της Shelman

Το χαρακτηριστικό σήμα της πρώην μεγαλύτερης βιομηχανίας ξυλείας της χώρας, που πτώχευσε, ήταν το μικρό ελεφαντάκι

Το όνομα της πάλαι ποτέ κραταιάς βιομηχανίας ξυλείας Shelman, που άφησε εποχή στον κλάδο στην Ελλάδα την περίοδο 1960-2014 αλλά στη συνέχεια χρεοκόπησε, αποφάσισε να υιοθετήσει η εταιρεία EPS Wood Α.Ε.Εμμανουήλ Π. Σάχλος Α.Ε. Εμπορίας Ξυλείας και Συναφών Ειδών, όπως είναι η πλήρης επωνυμία της).

Η συγκεκριένη εταιρεία είχε αγοράσει το σήμα της Shelman, όταν η βιομηχανία κατέρρευσε και έδειξε αρχικό ενδιαφέρον για την αγορά του εργοστασίου στην Κομοτηνή, χωρίς όμως να καταθέσει πρόταση. Ετσι, όπως είναι γνωστό, οι εγκαταστάσεις της Κομοτηνής κατέληξαν μετά από αρκετούς άγονους πλειστηριασμού τον Δεκέμβριο του 2023 σε σχήμα στο οποίο συμμετείχαν η εταιρεία Alpha Wood και η οικογένεια Τακά (η Alfa Wood συνεργαζόταν με την Shelman μέχρι την πτώχευσή της).

Η EPS WOOD είναι μια παραδοσιακή επιχείριση που δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας και επεξεργασίας ξύλου για πάνω από μισό αιώνα. Ιδρύθηκε από τον Παναγιώτη Σαχλό. Σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Εμμανουήλ Σαχλός γιός του ιδρυτή.  Η απόφαση η EPS Wood να αλλάξει την επωνυμία της σε Shelman δείχνει ότι υπάρχει βούληση ακόμα και τώρα, μετά  τόσα χρόνια αδράνειας, να αναβιώσει εμπορικά. Οι παλαιότεροι μπορεί να θυμούνται πως το εμπορικό σήμα της Shelman ήταν μπλε-άσπρο και στο κέντρο είχε ένα ελεφαντάκι

H EPS Wood σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες καταστάσεις (2022) πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 2,279 εκατ. ευρώ (από 2 εκατ. το 2021) και καθαρά  κέρδη σε 45,9 χιλιάδες ευρώ (από 114 χιλιάδες ευρώ το 2021).

Χρ. Ι.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu