Η μητρική απορροφά τρεις εταιρείες
Η εταιρεία λογιστικών εφαρμογών Epsilon Net μετά τις εξαγορές διαφόρων εταιρειών και την αγορά μέρους των μετοχών της από την Εθνική Τράπεζα και την General Atlantic Ginger BV, επιστρέφει χρήμα στους μετόχους και παράλληλα συμμαζεύεται λειτουργικά απορροφώντας τις δραστηριότητες θυγατρικών.
Μέσα στον Δεκέμβριο η εταιρεία προχώρησε στη διανομή μερίσματος από τα μη διανεμηθέντα κέρδη της εταιρικής χρήσης 2023 ποσού 4,878 εκατ. ευρώ.
Επίσης, η Epsilon Net ολοκληρώνει την απορρόφηση τριών θυγατρικών και συγκεκριμένα:
α) της EPSILON HR, που ασχολείται με την διαχείριση εφαρμογών πληροφορικής ανθρώπινο δυναμικού
β) της DATA COMMUNICATION, που είχε εξαγοραστεί και παρέχει κυρίως εφαρμογές για λογιστικά γραφεία και εταιρείες και
γ) της EPSILON CSA που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής και συστημάτων αυτοματισμού για φαρμακεία και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας & διακίνησης φαρμάκων.
Και οι τρεις εταιρείες ανήκουν κατά 100% στην Epsilon Net, οπότε δεν θα χρειαστεί να εκδοθούν νέες μετοχές προς άλλους μετόχους.
Οι εργαζόμενοι θεωρητικά θα αποροφηθούν από την αποροφοώσα εταιρεία, αλλά στην πράξη δεν αξιοποιούνται όλοι, καθώς οι συγχωνεύσεις προκαλούν απώλειες θέσεων εργασίας
Να θυμίσουμε πως η Epsilon Net μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά αποχώρησε μετά από συμφωνία των βασικών της μετόχων δηλαδή του Ιωάννη Μίχου, της Εθνικής Τράπεζας και της General Atlantic να προχωρήσουν σε δημόσια πρόταση και στην έξοδο της εταιρείας από την εγχώρια κεφαλαιαγορά με αποτίμηση 650,4 εκατ. ευρώ!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ηπειρος: Τα 18 εκατ. ευρώ φτάνουν τα ενεργειακά προγράμματα που χειρίζεται η Περιφέρεια
- Coffee Berry: Mπήκε στην αγορά του Μαρόκο, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στην Καζαμπλάνκα
- Ντόναλντ Τραμπ: Στα ύψη το κρυπτονόμισμα του ενόψει της σημερινής 20/1 ορκωμοσίας
- Νέο μέλος στο fund Metavallon VC o Δημήτρης Ιακωβίδης
- Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ απελευθερώνει 90 Παλαιστίνιους μετά την επιστροφή τριών ομήρων
- Για ποια επενδυτικά έργα στον Πειραιά ενώνουν δυνάμεις Αιγύπτιοι και Έλληνες επιχειρηματίες
- Πρόεδρος Μεσιτών Αττικής: Τo Σπίτι μου 2 θα φέρει αυξήσεις στα παλαιά ακίνητα-Απαραίτητη στο 100% η ανακαίνιση
- Ταξί: Στάση εργασίας του ΣΑΤΑ την Πέμπτη 23/1 – Ποια τα αιτήματά τους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις