Θέτουν σε κίνδυνο τους νοσούντες, τους συναδέλφους τους, αλλά και γενικότερα τη δημόσια υγεία
Εργοδότες εξαναγκάζουν, υπό την απειλή της απόλυσης, εργαζόμενους να εργαστούν ενώ ασθενούν με κορωνοϊό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ), η οποία καθημερινά δέχεται ανάλογες καταγγελίες από τα μέλη της. Η εργοδοτική αυθαιρεσία φτάνει μάλιστα μέχρι του σημείου της μη αποδοχής αναρρωτικών αδειών που έχουν συντάξει οι θεράποντες ιατροί, κάνοντας κατάχρηση ιδιότητας τους.
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΣΕΥΠΕ
«Νέες καταγγελίες καταφθάνουν στις οργανώσεις – μέλη της ΟΣΕΥΠΕ, με εργοδότες που εξαναγκάζουν εργαζόμενους να εργαστούν, υπό την απειλή της απόλυσης, ενώ ασθενούν με κορωνοϊό. Η εργοδοτική αυθαιρεσία φτάνει μέχρι του σημείου της μη αποδοχής αναρρωτικών αδειών που έχουν συντάξει θεράποντες των ασθενών
εργαζομένων – ιατροί, κάνοντας κατάχρηση του διευθυντικού «δικαιώματος» και της «εξουσίας» που τους παρέχει η μια τέτοια ιδιότητα.
Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών και του εμπορίου ότι στην περίπτωση νόσησης του μισθωτού από COVID19, προκειμένου ο ασφαλιστικός οργανισμός να τον επιδοτήσει, είναι αναγκαία η προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης, που θα περιέχει αναλυτικά τα στοιχεία του παθόντος, τις ημερομηνίες των μοριακών/rapid tests, τη νόσο και τη συμπτωματολογία, τη σύσταση για κατ’ οίκον περιορισμό και την ένδειξη για χορήγηση αναρρωτικής άδειας με σαφές ημερολογιακό διάστημα. Για τη λήψη οι εργαζόμενοι οφείλουν να τη ζητούν τηλεφωνικά από την ημερομηνία του θετικού rapid ή μοριακού test. Δεδομένης δε της κατάστασης η έκδοση πρέπει να γίνεται έστω και μεταγενέστερα.
Η αποχή από την εργασία, κατά την κρίση του θεράποντος ιατρού, σε περίπτωση νόσησης από οιαδήποτε ασθένεια -πολλώ δε μάλλον με κορωνοϊό – δεν υπαγορεύεται μόνο για λόγους προστασίας του ίδιου του ασθενούς, αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία των υπολοίπων συναδέλφων από τη διάδοση επικίνδυνων ιώσεων στο χώρο εργασίας.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αργολίδα: Μάχη με τις φλόγες που έφτασαν στα σπίτια – Εκκενώσεις και καταστροφές στα Φίχτια
- Φωτιά σε Περιφερειακή Αιγάλεω και Χαϊδάρι: Εκκένωση Αφαίας και Άνω Δάσους προς Περιστέρι
- Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Βοιωτία, εκκενώνονται Πόρτο Γερμενό και Προσήλι
- ΟΛΘ: Ανατροπή στον διαγωνισμό για το λιμάνι του Βόλου
- Παραιτήθηκε το «δεξί του χέρι» του Ινφαντίνο εν μέσω «εξέγερσης» κατά του σχεδίου της FIFA
- MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ExxonMobil: Η ενεργειακή κρίση αύξησε κατά 67% τα κέρδη στα 14,7 δισ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο
- Chevron: Κέρδη – ρεκόρ εξαετίας στα 12 δισ. δολάρια το β΄τρίμηνο από την κρίση στη Μ. Ανατολή
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








