Σχετικά με εξαγορά τραπεζών, που δεν έχει καν δημοσιευθεί...
Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί τις τελευταίες ώρες οι δημοσιογράφοι Θανάσης Κουκάκης και Ελίζα Τριανταφύλλου, για λογαριασμό του InsideStory σε συνεργασία με μέσο του εξωτερικού (Times of Malta), πριν από τη δημοσίευση ρεπορτάζ τους για τη σχεδιαζόμενη εξαγορά της HSBC Μάλτας από την ελληνική Credia Bank. Τη συντονισμένη επίθεση κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)
Συγκεκριμένα, ενόψει του ρεπορτάζ των δυο δημοσιογράφων, έκαναν την εμφάνισή τους διάφορα ανυπόγραφα δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες, τα οποία χωρίς αποδείξεις μιλούν για “πληρωμένα συμβόλαια” και για “ύποπτη επίθεση” στην εξαγορά της τράπεζας.
Οι δημοσιογράφοι έστειλαν ερωτήσεις στις δύο τράπεζες την ελληνική Credia Bank και την HSBC Μάλτας, την Τράπεζα της Ελλάδος, την τραπεζική εποπτική Αρχή της Μάλτας και τoν SSM. Λίγο μετά άρχισαν οι επιθέσεις από συγκεκριμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης στον Θανάση Κουκάκη με ανώνυμα δημοσιεύματα, οι συντάκτες των οποίων πληροφορήθηκαν την ύπαρξη ερωτήσεων για ένα ρεπορτάζ που δεν έχει καν δημοσιευθεί.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει έντονο προβληματισμό για δημοσιεύματα, πολλώ δε μάλλον όταν είναι ανώνυμα, τα οποία στοχοποιούν δημοσιογράφους επειδή κάνουν τη δουλειά τους, επειδή δηλαδή κάνουν ερωτήσεις. Υπενθυμίζουμε, ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει να δίδεται η δυνατότητα απάντησης στα πρόσωπα, οι δραστηριότητες των οποίων αποτελούν αντικείμενο ρεπορτάζ.
Θεωρούμε αδιανόητη την επίθεση εναντίον του Θανάση Κουκάκη, με αφορμή ερωτήσεις που απηύθυναν με την Ελίζα Τριανταφύλλου στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας, για λογαριασμό του inside story και μάλιστα πριν καν υπάρξει δημοσίευμα.
Το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ και η τήρηση της δεοντολογίας είναι υποχρέωση όλων των δημοσιογράφων, είτε πραγματοποιούν έρευνα είτε ασκούν κριτική σε αυτούς που την πραγματοποιούν.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόσο καλά γνωρίζουν οι Έλληνες από οικονομικά; Η θέση της χώρας στην ΕΕ
- Σε «λεπτό πάγο» η γερμανική οικονομία: Γιατί η νίκη του AfD απειλεί το σχέδιο ανάκαμψης
- Συναγερμός από την Anthropic: Ρώσοι έφτιαχναν drones-καμικάζι με το Claude
- Επιτόκια Fed: Γιατί οι αγορές προετοιμάζονται για τρεις αυξήσεις
- Σέρρες: Συναγερμός για απόδραση κρατούμενου – Συνεργοί του εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί
- Star Bulk: Σάρωσε η δημόσια προσφορά με υπερκάλυψη 6 φορές και τιμή διάθεσης 24,50 ευρώ η μετοχή
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Οδυσσέας Ζώρας: Συμμετείχε στο νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, έγινε πρύτανης στο Keele Greece και τώρα καταγγέλλει «παλινωδίες» της Πολιτείας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









