Η ΕΕ παρήγαγε 3,3 δισεκατομμύρια λίτρα παγωτού
Το 2024, η ΕΕ παρήγαγε 3,3 δισεκατομμύρια λίτρα παγωτού, ποσό που αντιπροσωπεύει αύξηση 2% από το 2023 (3,2 δισεκατομμύρια λίτρα), σύμφωνα με την Eurostat.
Η Γερμανία παρέμεινε ο κορυφαίος παραγωγός παγωτού στην ΕΕ, παράγοντας 607 εκατομμύρια λίτρα το 2024. Ακολούθησαν η Γαλλία (501 εκατομμύρια λίτρα) και η Ιταλία (492 εκατομμύρια λίτρα). Στη λίστα των κύριων παραγωγών περιλαμβάνονταν επίσης η Ισπανία (378 εκατομμύρια λίτρα) και η Πολωνία (298 εκατομμύρια λίτρα).
Σε σύγκριση με το 2023, μεταξύ αυτών των 5 χωρών της ΕΕ, μόνο η Πολωνία κατέγραψε αύξηση της παραγωγής, κατά +29%. Η Γαλλία κατέγραψε μείωση 12%, η Ιταλία 7%, η Ισπανία 6% και η Γερμανία σημείωσαν μικρή μείωση 1%. Ωστόσο, η παραγωγή παγωτού αυξήθηκε σε περισσότερες χώρες της ΕΕ από ό,τι μειώθηκε, με αποτέλεσμα τη συνολική αύξηση της παραγωγής. Άλλες σημαντικές αυξήσεις καταγράφηκαν στο Βέλγιο (+35%), τη Βουλγαρία (+19%) και την Τσεχία (+15%).

Η Γαλλία παραμένει ο κύριος εξαγωγέας παγωτού στην ΕΕ
Το 2024, οι χώρες της ΕΕ εξήγαγαν 265,3 εκατομμύρια κιλά παγωτού σε χώρες εκτός ΕΕ και εισήγαγαν 69,3 εκατομμύρια κιλά. Η ποσότητα των εξαγωγών αυξήθηκε μόνο κατά 1% σε σύγκριση με το 2023 (+2,8 εκατομμύρια κιλά), ενώ οι εισαγωγές εκτός ΕΕ αυξήθηκαν σημαντικά κατά 24% (+13,6 εκατομμύρια κιλά).
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Γαλλία ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας παγωτού στην ΕΕ, εξάγοντας 55,9 εκατομμύρια κιλά παγωτού το 2024 σε χώρες εκτός ΕΕ. Αυτό αντιπροσώπευε το ένα πέμπτο των συνολικών εξαγωγών παγωτού εκτός ΕΕ (21%). Τη Γαλλία ακολουθούσαν η Ιταλία (42,6 εκατομμύρια κιλά παγωτού· 16% των εξαγωγών παγωτού της ΕΕ), η Ολλανδία (31,9 εκατομμύρια κιλά· 12%), η Γερμανία (28,2 εκατομμύρια κιλά· 11%) και το Βέλγιο (27 εκατομμύρια κιλά· 10%).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- ΗΠΑ: Υποχώρησε η παραγωγή των εργοστασίων τον Αύγουστο – Βαρίδι το αυξημένο κόστος
- Κέκροψ: Στις 111.000 ευρώ περιορίστηκαν οι ζημιές στο α’ εξάμηνο – Μηδενικός δανεισμός
- Οι τιμές των αεροπορικών καυσίμων πλησιάζουν ξανά τα υψηλά του πολέμου στο Ιράν
- Ευρωαγορές: Βαρύ κλείσιμο με γενικευμένες ρευστοποιήσεις – Στο -1,2% ο Stoxx 600
- Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 το premium των γαλλικών ομολόγων
- Τρίτη μέρα κινητοποίησης στην «ΤΕΧΑΝ» – Αστυνομικές δυνάμεις και καταγγελίες για παρεμπόδιση των συνδικάτων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








