Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 παρέμεινε αμετάβλητος στις 559,07 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν το συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στο Τζάκσον Χολ, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν τη συμφωνία-πλαίσιο για το εμπόριο.
Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 παρέμεινε αμετάβλητος στις 559,07 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,06% στις 24.291,32 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,44% στις 7.938,29 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 9.309,20 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,35% στις 43.013,44 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,04% στις 15.286,60 μονάδες.
Ωστόσο, οι μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν πτώση 0,4%.
Ως προς το ταμπλό, η CTS Eventim έπεσε 16,9% και κατέληξε στην τελευταία θέση του STOXX 600, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του 2002, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου της γερμανικής εταιρείας έκδοσης εισιτηρίων, τα οποία ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες.
Η WH Smith έπεσε 42,3%, η μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση που έχει καταγραφεί ποτέ, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για τα ετήσια κέρδη του τμήματος της Βόρειας Αμερικής από τον βρετανικό ταξιδιωτικό λιανοπωλητή.
Η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία Aegon σημείωσε άνοδο 7,6%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών, και κατέκτησε την πρώτη θέση στον δείκτη STOXX 600, μετά τη διπλασιασμό του προγράμματος επαναγοράς μετοχών σε 400 εκατ. ευρώ (466 εκατ. δολάρια) και την ανακοίνωση των σχεδίων της για μετεγκατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κομισιόν: Ενέκρινε κρατικές ενισχύσεις σε γεωργία, μεταφορές, βιομηχανία – Αποζημίωση 70% στο επιπλέον ενεργειακό κόστος
- Το YouTube μετατρέπει την αναζήτηση βίντεο σε διάλογο μέσω τεχνητής νοημοσύνης
- ΟΔΔΗΧ: Στο 2,01% αυξήθηκε η απόδοση των 3μηνων εντόκων 400 εκατ. ευρώ
- Χωρίς την παραδοσιακή επίδειξη τεθωρακισμένων και πυραύλων η φετινή παρέλαση στη Ρωσία
- Ασταμάτητες οι τιμές του πετρελαίου, το brent ξεπέρασε τα 114 δολάρια το βαρέλι
- ΕΤΑΔ: Ξεκινούν οι μελέτες αποκατάστασης και λειτουργίας του Κυβερνείου
- ΤτΕ: Μειώθηκαν 352 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις των νοικοκυριών, αυξήθηκαν 2,47 δισ. ευρώ των επιχειρήσεων τον Μάρτιο
- Κομισιόν: Κατηγορεί την Meta ότι δεν εμποδίζει τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε Facebook και Instagram
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








